K receptu
Lieskové orechy v tomto šaláte možno nahradiť vlašskými orechmi alebo tekvicovými semienkami.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minBlenderVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľmi zrelé avokáda 4–6 stredne chrumkavých uhoriek 200 g pevných jahôd 1 malý zväzok koriandra 50 g pražených lieskových orieškovNa tankovanie:šťava a kôra z 1 limetky 1–2 strúčiky cesnaku 2 cm koreň čerstvého zázvoru 4 polievkové lyžice. l. kukuričný olej, čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing ošúpeme cesnak a zázvor a nasekáme. Nasekajte stonky koriandra. Do pohára ponorného mixéra vložte stonky, cesnak a zázvor, pridajte limetkovú šťavu a kôru, olej, soľ, korenie a rozmixujte
Krok 2
Jahody nakrájajte na štvrtiny, odstráňte stopky. Uhorky nakrájame na kolieska. Avokádo ošúpeme a nakrájame na plátky.
Krok 3
Lieskové orechy zľahka rozdrvíme v mažiari.
Krok 4
Avokádo, uhorky a jahody zmiešame, prelejeme dresingom, pridáme ešte korenie, posypeme lístkami koriandra a lieskových orieškov a podávame.