Baursaks v zhone: dokonca aj začínajúca žena v domácnosti to dokáže – neuveriteľne chutné
Rodina bude potešená
Baursaki nie je len tradičné jedlo, je skutočným symbolom kazašskej kuchyne. Základný princíp ich prípravy je jednoduchý, no výsledok je úžasný: kúsky cesta vyprážané v rozpustenom tuku vytvárajú jedinečnú chuť a vôňu.
Tuk, ktorý sa vstrebáva do cesta, mu nielen dodáva šťavnatosť, ale tiež pomáha udržiavať teplo. Dnes vám ponúkame recept na jednoduché múčne jedlo.
Ingrediencie:
- Kefír – 1 sklo;
- cukor – 100 g;
- vajcia – 2 ks;
- múka – 250 gr;
- soľ – 2 g;
- sóda – štipka;
- rastlinný olej – 3 lyžice. lyžice.
1. Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ a cukor. Mixérom vyšľaháme do peny.
3. Do vaječnej zmesi nalejte kefír a pridajte rastlinný olej.
4. Postupne pridávame múku a miešame. Mali by ste dostať mäkké cesto.
5. Formujte guľky a vyprážajte vo veľkom množstve oleja.
6. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Odkaz: Kedysi kočovníci prechádzali nekonečnými stepami, nemali možnosť normálneho občerstvenia. Práve v týchto drsných podmienkach sa zrodil recept na baursaky.
Predtým sme vám povedali, ako variť Guriansku kapustu.