Baursaks v zhone: dokonca aj začínajúca žena v domácnosti to dokáže – neuveriteľne chutné

Baursaks v zhone: dokonca aj začínajúca žena v domácnosti to dokáže – neuveriteľne chutné

Rodina bude potešená

Baursaki nie je len tradičné jedlo, je skutočným symbolom kazašskej kuchyne. Základný princíp ich prípravy je jednoduchý, no výsledok je úžasný: kúsky cesta vyprážané v rozpustenom tuku vytvárajú jedinečnú chuť a vôňu.

Tuk, ktorý sa vstrebáva do cesta, mu nielen dodáva šťavnatosť, ale tiež pomáha udržiavať teplo. Dnes vám ponúkame recept na jednoduché múčne jedlo.

Ingrediencie:

  • Kefír – 1 sklo;
  • cukor – 100 g;
  • vajcia – 2 ks;
  • múka – 250 gr;
  • soľ – 2 g;
  • sóda – štipka;
  • rastlinný olej – 3 lyžice. lyžice.

1. Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ a cukor. Mixérom vyšľaháme do peny.

3. Do vaječnej zmesi nalejte kefír a pridajte rastlinný olej.

4. Postupne pridávame múku a miešame. Mali by ste dostať mäkké cesto.

5. Formujte guľky a vyprážajte vo veľkom množstve oleja.

6. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Odkaz: Kedysi kočovníci prechádzali nekonečnými stepami, nemali možnosť normálneho občerstvenia. Práve v týchto drsných podmienkach sa zrodil recept na baursaky.

Predtým sme vám povedali, ako variť Guriansku kapustu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik