K receptu
Nový rok je najočakávanejšia dovolenka v našej krajine! Každá žena v domácnosti sa snaží prekvapiť svojich hostí niečím nezvyčajným pri slávnostnom stole. Je veľkou chybou myslieť si, že chutné stolové jedlá nemôžu byť ľahké a zdravé, dostupné ľuďom aj s diétnymi obmedzeniami. Do pozornosti dávam univerzálny recept na bezlepkové choux pečivo, ako aj jednu z možností nesladenej náplne na plnenie profiteroles – skvelý nápad na bufetový stôl.
zložitosť: priemer Porcie: 20 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 20 minRúraPečeniePečenieNáplňRaňajkyVečeraPekáreňObčerstvenieHlavný chodPárty, bufetnarodeninyDovolenka detíNový rokPiknikVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍryžová múka 120 g masla 82% 30 olivového oleja 30 ml vody 250 vajec s1 4 ks soľ 2 štipky cukru 1 štipka tvarohu 120 g nakladaná uhorka 1 ks čerstvá uhorka 2 ks kôpor 1 zväzok jemne osolený pstruh, plátky 20 ks kyslá smotana 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V hrnci privedieme do varu vodu so soľou, cukrom a maslom. Za stáleho miešania vareškou pridajte múku, kým sa hrudky úplne nerozpustia. Za stáleho miešania ešte trochu zohrejte, kým sa na dne panvice neobjaví malá kôrka. Odstráňte z tepla, ochlaďte 5-10 minút. Rúru predhrejeme na 210’C.
Krok 2
Cesto vložte do misy stojanového mixéra vybaveného hákom na cesto v tvare K. Povoliť minimálne otáčanie. Pridajte 1 vajce, nastavte režim na nízky, vmiešajte vajíčko. Pridajte ďalšie vajce, miešajte, kým sa úplne nespojí. Urobte to so všetkými 4 vajíčkami. Cesto by sa malo ťahať ako malá stuha.
Krok 3
Cesto preložíme do vrecka na pečenie so širokou špičkou. Plech vystelieme papierom na pečenie. Umiestnite malé profiteroly vo vzdialenosti 3 cm od seba. Pečieme v rúre pri 210°C asi 15 minút, potom znížime teplotu na 180°C a pečieme asi 40-45 minút. Profiteroly by mali byť vo vnútri chrumkavé a suché. Kúsky ochlaďte a vodorovne rozrežte na polovicu.
Krok 4
Nakladanú uhorku a kôpor nakrájame nadrobno, primiešame tvaroh a kyslú smotanu, spojíme s uhorkou a kôprom. Čerstvú uhorku ošúpeme a nakrájame na plátky s hrúbkou 1-2 mm. Každý kúsok naplníme tvarohovým krémom, pridáme plátok pstruha a plátky uhorky. Profiteroly prikryjeme pokrievkou. Recept na 20 kusov.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Věnečky sa dajú piecť vopred, ale pred podávaním ich treba naplniť, aby sa nerozmočili.