Horšie ako jed: odborníci na výživu uviedli najnebezpečnejšie jedlá ruskej kuchyne – sú návykové a ničia vaše zdravie
Veľká hostina mohla skončiť v nemocnici
Recepty na ruskú kuchyňu sa dedia z generácie na generáciu. Ale nie všetky sú neškodné.
Ukázalo sa, že je lepšie odmietnuť niektoré jedlá. Všetko sa totiž môže skončiť smutne pre vaše zdravie. Mastné jedlá negatívne ovplyvnia fungovanie pankreasu a pečene.
Odborník na výživu Kamila Gappárová objasnil, že palacinky by sa mali považovať za pochúťku. Na jedno posedenie nezjedzte viac ako 2-3 kusy. Veď aj tenké palacinky obsahujú veľa rýchlych sacharidov, ktoré vedú k problémom s nadváhou.
Odborník na výživu Natália Makienko vysvetlil, že je tiež lepšie vyhnúť sa nakladaným hubám. Toto jedlo sťažuje prácu pankreasu a môže spôsobiť nepríjemné pocity v črevách. Navyše, ak si kúpite hotové konzervy, riskujete otravu.
Ale najškodlivejšie, ale zároveň chutné jedlo ruskej kuchyne je sleď pod kožuchom. Tento šalát môže byť skutočne návykový a spôsobiť opuchy. Všetko na tomto jedle je zlé: veľa soli, škrobu, jednoduchých sacharidov a tona majonézy. Tieto produkty nie sú navzájom kompatibilné a určite sa stanú podielom v črevách, píše portál Russian Seven.
Odkaz: Slávny sleď pod kožuchom bol vynájdený v roku 1919. Autorom jedla bol obchodník Anastas Bogomilovmajiteľ siete moskovských jedální a krčiem. V ťažkých revolučných časoch sa rozhodol prísť s chuťovkou, ktorá nesymbolizovala nič menšie ako národnú jednotu.
Predtým sa autori portálu Khibiny.ru podelili o recept na škandinávsky šalát, ktorý chutí lepšie ako Olivier.