K receptu
Ľahký a nenáročný na prípravu, šťavel a zemiakový šalát je dokonalou prílohou k ľahkej jarnej večeri. Aj keď môže dobre pôsobiť ako plnohodnotné jedlo. Množstvo voňavej jarnej zeleniny ju robí jednoducho nenahraditeľnou v období nedostatku vitamínov. Navyše sa ukazuje ako celkom sýte. Existujú nové zemiaky, varené vajcia a pikantné uhorky, ktoré mu dodávajú jasnú chuť. Samozrejme, ak je to potrebné, môžu byť nahradené čerstvými. Verte však, že všetko čaro je v tých slaných. Na dresing zmiešame horčicu s olejom a koreninami. Ale môžete to doplniť kyslou smotanou. Majonézu je lepšie nepoužívať. Dodá šalátu ďalšie kalórie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 318,35 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 14,05 g/14,58 g/32,88ŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsoľ – 3 g horčice – 5 cibúľ – 1 ks mladé zemiaky – 4 ks šťavel – 200 ks šťavel – 2 vetvičky koriandra – 2 vetvičky mletého čierneho korenia rastlinný olej – 20- 30 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na jednoduchý šťaveľ a zemiakový šalát. Zeleninu umyjeme kefkou na zeleninu, vložíme do hrnca, podlejeme vodou a uvaríme v šupke do mäkka. Ochlaďte a nakrájajte na kocky.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Ak je cibuľa horká, zalejeme ju vriacou vodou na 1-2 minúty a potom ju preložíme na sito, aby sa odsala prebytočná tekutina.
Krok 3
Na dresing kombinujte horčicu s 1 polievkovou lyžicou. l. rastlinný olej, soľ a korenie. Vložte zemiaky a cibuľu do misy. Vrch s dresingom. Miešajte.
Krok 4
Vytrieďte šťaveľ a zeleň, aby ste odstránili nečistoty, a potom ich opláchnite tečúcou vodou. Osušte uterákom. Nakrájajte šťavel na tenké prúžky, nakrájajte zeleninu.
Krok 5
Vajcia zalejeme vodou a privedieme do varu. Varte do mäkka, asi 7-10 minút. Ochlaďte a ošúpte. Nakladané uhorky nakrájame na kocky, vajíčka na kolieska.
Krok 6
Na zemiaky a cibuľu položte vajcia, uhorky a bylinky. Nalejte rastlinný olej a v prípade potreby pridajte viac soli. Posypeme rastlinným olejom a premiešame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Skúste pridať kvapku balzamikového octu do jednoduchého dresingu šťavel a zemiakový šalát. A rastlinný olej možno nahradiť olivovým olejom.
MIMOchodom
Cibuľa na jednoduchý šťaveľ a zemiakový šalát by sa nemala nechávať dlho v horúcej vode. 2-3 minúty stačia. V opačnom prípade zelenina stratí chrumkavosť a jednoducho sa uvarí.