K receptu
Jednohubky sú výlučne slávnostné jedlo; nedávajú ich na stôl každý deň (z nejakého dôvodu). A zvyčajne sa s tým dosť fičí – pokiaľ si nedovolíte použiť hotové košíky. Ale teraz máme v našich obchodoch veľa rôznych: lístkové cesto, krehké pečivo a „krekry“. Hlavná vec je vopred pochopiť, ktoré z nich sa vám páčia a ktoré sú vhodné pre zamýšľané jedlo. Skúste si kúpiť niekoľko rôznych balení, vložiť do nich podobné náplne a nechať ich pár hodín odležať. Nie si mokrý? nerozpadla sa? stále chutné? Potom sú presne to, čo potrebujete pre svoje jednohubky z hovädzieho jazyka!
zložitosť: priemer Kalórie: 63,77 kcal/porcia Porcie: 40 varenie: 1 hodina Použité: 2,23 g / 4,14 g / 4,12ObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 40 PORCIÍ30–40 hotových košíčkov na jednohubky podľa chuti 300 g pripraveného (vareného a ošúpaného) hovädzieho jazyka 4 stredné vajcia C11 stredne čerstvá uhorka, 100 g 2–3 nakladané uhorky, 100 g 2–3 polievkové lyžice. l. „Provensálska“ majonéza, 30 – 45 g 1 lyžička. horčica podľa chuti soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si hovädzí jazyk podľa tohto receptu. Jazyk nakrájame na 1 cm kocky.
Krok 2
Čerstvú uhorku nakrájajte na 1 cm kocky, osoľte a vložte do cedníka, aby ste na cca 15 minút vypustili tekutinu. Nakladané uhorky nakrájame na o niečo menšie kocky.
Krok 3
Vajíčka povaríme vo vriacej osolenej vode 8 minút. Ihneď preneste do ľadovej vody na 5 minút. Potom vyčistite. Bielka nasekáme nadrobno, žĺtky rozdrobíme s horčicou, majonézou, soľou a korením, aby sme vytvorili dresing.
Krok 4
Zmiešame jazyk, sneh z bielkov, oba druhy uhoriek a dresing. Vložíme do košíčkov na jednohubky, ozdobíme podľa chuti a podávame.