Kráľovské krevety na panvici na nový rok

K receptu

Ak varíte kráľovské krevety na panvici týmto spôsobom, nemusíte si robiť starosti s prílohou. Krevety jednoducho podávajte s čerstvým, chrumkavým chlebom, aby ste mohli namočiť lahodnú omáčku na dne panvice. A ak niekto neje chlieb, dajte tomuto odvážnemu mužovi veľkú lyžicu.

zložitosť: priemer Kalórie: 401,83 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 h Použité: 26,43 g/28,24 g/12,68PraženieVečeraVečeraHlavný chodPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kg mrazených veľkých surových kreviet, bez hlavy, lúpané, s chvostom 400 g cherry paradajok, červené a žlté 1 hlava cesnaku (90 g) 1 veľký zväzok petržlenovej vňate (100 g) 100 ml extra panenského olivového oleja 80 g masla soľ čerstvo mletá čierne korenie ciabatta alebo bageta na kŕmenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak chcete variť kráľovské krevety na panvici, rozmrazte ich vopred v chladničke, bude to trvať asi 12 hodín.

Krok 2

Cesnak ošúpeme. Asi tretinu cesnaku roztlačíme a nasekáme nadrobno. Na cesnak položte petržlenovú vňať a nasekajte ju nadrobno, potom všetko spolu nakrájajte. Vložte zmes do veľkej misy.

Krok 3

Na panvici roztopte maslo, pridajte krevety, smažte na vysokej teplote 1,5 minúty. na každej strane. Vložte do misky s petržlenovou vňaťou a cesnakom, pridajte soľ a korenie a premiešajte.

Krok 4

Zvyšný cesnak nakrájame na tenké plátky. Polovicu cherry paradajok prekrojte na polovicu a zvyšok nechajte tak.

Krok 5

Do veľkej hlbokej panvice s hrubým dnom nalejeme olivový olej, mierne osolíme a pridáme plátky cesnaku. Panvicu položte na mierny oheň – nechajte cesnak dusiť a preneste jeho vôňu do oleja, 3-4 minúty.

Krok 6

Zvýšte teplotu na stredné a pridajte celé cherry paradajky. Varte 5 minút. Pridajte polovice cherry paradajok a varte 3-4 minúty.

Krok 7

Pridajte krevety spolu s petržlenovou vňaťou, zvýšte oheň na maximum, premiešajte a ohrievajte misku ďalšie 2-3 minúty. Podávame veľmi horúce s chlebom.

UŽITOČNÉ RADY

Na vyprážanie kráľovských kreviet sa nebojte použiť extra panenský olivový olej. Je mýtus, že sa na ňom nedá smažiť. Len ho nezohrievajte, udržujte ho na strednom až stredne vysokom ohni. Varenie s nerafinovaným olivovým olejom je nielen bezpečné, ale aj veľmi chutné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik