Krenovina klasika

K receptu

Klasický chren je ten druh chrenu, ktorý bude vítaný na každom stole! A žarty bokom, toto je ochucovadlo, v ktorom sa akoby zachovalo samotné leto. Je pikantná, aromatická, ako radi hovoríme, pikantná – hodí sa k bravčovým chlebíkom na čiernom chlebe s vodkou, k vareným zemiakom, ako omáčka k rybám, mäsu a hydine. Výroba klasického chrenu je veľmi jednoduchá, vydrží dlho – tak si hneď spravme ďalšie! Len nezabudnite otvoriť okná a vytvoriť prievan v kuchyni, aby ste neplakali od chrenu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 33,34 kcal/porcia Porcie: 25 varenie: 30 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 1,72 g/0,24 g/6,40PrázdneOmáčka, dresingINGREDIENCIE NA 25 PORCIÍ2 kg mäsitých slivkových paradajok 250 g čerstvých koreňov chrenu 200 g cesnaku 30 g soli Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu chrenu klasickým spôsobom pripravte paradajky: nakrájajte na štvrtiny, odstráňte semená spolu s tekutinou, tu nebudú potrebné. Paradajky zľahka osolíme (stačí pár štipiek soli) a vložíme do cedníka, aby odtiekla prebytočná tekutina.

Krok 2

Cesnak ošúpeme. Chren ošúpeme a nakrájame na stredné kúsky.

Krok 3

Ak používate mlynček na mäso, najprv pomelte cesnak, potom chren a potom paradajky. Ak máte kuchynský robot, pridajte všetky ingrediencie v dávkach naraz. Chcete získať homogénnu omáčku s veľmi malými, takmer nepostrehnuteľnými kúskami.

Krok 4

Omáčku dochutíme soľou nasledovne: najprv zmiešame soľ so 4-5 polievkovými lyžicami. l. chren, počkajte, kým sa soľ nerozpustí a potom vmiešajte slanú omáčku do hlavného tela omáčky.

Krok 5

Sterilizujte poháre alebo fľaše a fľaškujte svinstvo. Zatvorte, nechajte 1 hodinu postáť pri izbovej teplote, potom vložte do chladničky, kde ho uskladníte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak chcete rozmanitosť a klasický chren sa vám zdá nudný, môžete pridať rôzne prísady, čím sa jeho chuť pomerne výrazne zmení – ale bez toho, aby ste ho zmenili na iné korenie. Toto je napríklad:

  • čerstvý zázvor;
  • citrón alebo limetka (šťava a kôra);
  • čerstvé horúce chilli papričky, červené a zelené;
  • korenie (kmín, koriander, nové korenie).

MIMOchodom

Ak chcete chren skladovať bez chladu, zabaľte korenie do cca 300 ml téglikov a pasterizujte vo vodnom kúpeli 15 minút, potom zatvorte, otočte viečkom, vychlaďte a uložte na tmavé miesto.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik