Kuracie mäso pečené so zeleninou a bylinkami v rúre

K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 471,23 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 15 minút Použité: 27,28 g/30,43 g/22,05Hlavný chodINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 celé kura (1,1–1,2 kg) 800 g zemiakov 500 g cherry paradajok 3 stredné mrkvy 1 veľká cibuľa 1 červená paprika 2–3 vetvičky petržlenu 2–3 vetvičky tymiánu 1 vetvička rozmarínu 1⁄2 ČL. sušený cesnak 1⁄2 lyžičky. sušená cibuľa 4 lyžice. l. rastlinný olej Soľ Čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Veľkú 4-litrovú nádobu na pečenie vymastíme rastlinným olejom.

Krok 2

Kuracie mäso nakrájame na 8 porcií. Ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky. Sladkú papriku prekrojte pozdĺžne na polovicu, odstráňte semená a blany a polovice nakrájajte na veľké štvorce. Cherry paradajky nakrájame na polovice. Mrkvu nakrájame na tyčinky, cibuľu na hrubé pierka. Petržlenovú vňať, tymián a lístky rozmarínu oddeľte od stoniek a nasekajte nadrobno.

Krok 3

Na dno formy položte cibuľu a mrkvu, posypte polovicou byliniek a posypte rastlinným olejom. Navrch dáme kuracie mäso, zemiaky, papriku a cherry paradajky. Dochutíme soľou, korením, sušenou cibuľou a cesnakom a pridáme zvyšné bylinky. Pekáč zakryte fóliou a vložte do rúry na 30 minút.

Krok 4

Odstráňte fóliu a pokračujte v pečení kurčaťa ďalších 30 minút. Zemiaky a kuracie mäso by sa mali ľahko prepichnúť špičkou noža. V prípade potreby varte ďalších 5-7 minút do zlatista.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 1,04 g (1,30 % dennej hodnoty) • tuky 2,70 g (3,00 %) • sacharidy 8,13 g (4,84 %) • kcal 58,94 (3,27 %) • sodík 376,96 mg (26,00 %) • cukor celkom 1,79 g ( 3,58 %) • EFA 0,38 g (1,90 %) • vláknina 1,49 g (4,97 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik