Nakladané strúčiky cesnaku s cviklou

Nakladané strúčiky cesnaku s cviklou

Nakladaný cesnak s cviklou K receptu

Nie všetky ženy v domácnosti robia nakladané strúčiky cesnaku s repou. Ale márne, pretože ani v tejto forme zelenina nestráca nič zo svojich prospešných vlastností. Jeho chuť je navyše jemnejšia, korenistá a pikantná. A samotné občerstvenie sa vďaka repe rozjasní. Cesnak môže byť použitý nielen ako liek na prechladnutie, ale aj pridaný do rôznych jedál pre chuť. V závislosti od zloženia korenia sa chuť môže meniť. Napríklad, ak má niekto rád pikantné maškrty, môžete pridať trochu čili papričky. Tu je lepšie zamerať sa na svoj vkus.

zložitosť: ľahko Kalórie: 77,42 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Použité: 2,79 g/0,42 g/15,74PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcesnak – 350 g veľká repa – 1 ks.Na marináduvoda – 500 ml soľ – 25 g cukru – 25 hlavových listov – 2 ks tymian – 2 vetvičky klinčeky – 4 ks zrnká čierneho korenia – 8 ks ocot 9% – 80 ml Tabuľka hm RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na výrobu nakladaného cesnaku a cvikly. Strúčiky cesnaku zalejte vodou a nechajte 30 minút pôsobiť. Potom vodu scedíme a zeleninu ošúpeme.

Krok 2

Umyte repu pod tečúcou vodou, dôkladne umyte nečistoty. A potom pomocou noža na zeleninu odstráňte šupku. Zeleninu nakrájajte na tenké prúžky s hrúbkou asi 0,5 cm.

Krok 3

Ošúpané strúčiky cesnaku vložte do hrnca alebo hlbokej misky a oparte vriacou vodou. Nechajte 30 sekúnd a potom vypustite vodu. Druhou možnosťou je blanšírovať cesnak vo vriacej vode na 1-2 minúty.

Krok 4

Pripravte sterilizované poháre a viečka. Môžete použiť 2 malé dózy s objemom 0,5 litra. Vopred ich opláchnite vodou a sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom.

Krok 5

Na dno každej sterilizovanej nádoby položte strúčiky cesnaku a potom vrstvu slamiek z červenej repy. Vrstvy opakujte, kým vám neminie miesto v pohároch.

Krok 6

Pripravte si marinádovú náplň. Nalejte 500 ml vody do smaltovanej panvice, pridajte soľ, cukor, bobkový list, tymián, klinčeky, čierne korenie. Nalejte do octu. Položte roztok na oheň a priveďte do varu.

Krok 7

Cesnak a repu nalejte horúcou marinádou až po okraj a prikryte sterilizovanými viečkami. Zatiaľ ich netreba zrolovať, keďže ich budeme sterilizovať.

Krok 8

Dno veľkého hrnca vysteľte kuchynskou utierkou a vložte do nej poháre s cesnakom a marinádou. Naplňte poháre vodou, kým nedosiahne ramená. Varte asi 10 minút.

Krok 9

Presne po 10 minútach pomocou klieští vyberte poháre a uzavrite viečka. Otočte ich, zabaľte a nechajte cez noc úplne vychladnúť. Potom skladujte na chladnom a tmavom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu nakladaných strúčikov cesnaku s repou nemôžete použiť samotnú zeleninu, ale iba šťavu. Vytlačíme ho z nastrúhanej koreňovej zeleniny a potom uvaríme. Ďalej zmiešame šťavu s marinádou a zalejeme ňou cesnak.

MIMOchodom

Na prípravu nakladaných strúčikov cesnaku s repou je lepšie použiť balenú pitnú vodu. Voda z vodovodu môže mať nepríjemnú chuť a poškodiť produkt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik