Nakladané uhorky na zimu bez octu

K receptu

Nakladané uhorky na zimu bez octu sa zvyčajne nakladajú v sude a skladujú v studenej pivnici. Ale aj keď nemáte sud a pivnicu, naučíme vás pripraviť kyslé uhorky a následne ich uskladniť v bežných sklenených nádobách.

zložitosť: priemer Kalórie: 36,68 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 48 h Použité: 1,92 g/0,23 g/6,98PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍ4 kg uhoriek 2 hlavy cesnaku 4 listy chrenu 5 listov čerešne 5 listov čiernych ríbezlí 6-8 stoniek kôpru s dáždnikmi 230 g soliPre soľanku na 1 liter vody:1 liter vody 1 polievková lyžica. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu uhoriek na zimu bez octu dôkladne opláchnite uhorky v studenej vode. Kôpor, chrenové listy, čerešne a ríbezle umyjeme. Cesnak ošúpeme.

Krok 2

Veľký hrniec obarte vriacou vodou. Na spodok položte dáždniky kôpru a polovicu listov chrenu, listy čerešní a ríbezlí a cesnak. Potom položte uhorky.

Krok 3

Uhorky zalejeme studenou vodou a posolíme. Zakryjeme zvyšnými chrenovými listami. Panvicu prikryte pokrievkou a nechajte 1-2 dni pri izbovej teplote, kým uhorky nezmenia farbu.

Krok 4

Pripravte sterilizované poháre a vložte do nich uhorky, rovnomerne rozdeľte cesnak. Nie je potrebné pridávať listy a kôpor, môžu sa zlikvidovať.

Krok 5

Pripravte soľanku v množstve 1 polievková lyžica. l. soľ na 1 liter vody (lepšie je urobiť extra soľanku) Soľanku priveďte do varu a zalejte pohármi uhoriek 2-3 minúty. Nalejte soľanku do panvice a znova prevarte. Nalejte horúcu soľanku do pohárov a zrolujte viečka. Poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Soľanka z nakladaných uhoriek na zimu sa dá použiť na prípravu rybacej omáčky. Za týmto účelom rozpustite v hrnci lyžicu masla, pridajte lyžicu múky, opečte a nalejte pol pohára soľanky. Varte do zhustnutia, 5 minút. Potom do omáčky vmiešame hustú smotanu.

MIMOchodom

Soľanka z nakladaných uhoriek na zimu neobsahuje ani gram octu, takže sa dá použiť na prípravu maškŕt a nálevov, ako aj na zlepšenie zdravia v situácii vyššej moci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik