Nakladaný cesnak bez strúčkovej sterilizácie

Nakladaný cesnak bez strúčkovej sterilizácie

Nakladaný cesnak bez sterilizácie K receptu

Nakladané strúčiky cesnaku je možné pripraviť bez sterilizácie. Naučíme vás, ako zabezpečiť, aby bol prípravok bezpečne skladovateľný celú zimu. Za týmto účelom zalejeme strúčiky olúpaného cesnaku vriacou marinádou s octom a ihneď ich uzavrieme viečkami. Vďaka tejto kyseline bude skladovaná aj rok. Cesnak je lepšie zavrieť do malých téglikov, ako sa hovorí, len na jedenkrát. Otvorená nádoba by sa mala spotrebovať čo najrýchlejšie. Môžete podávať s prvými chodmi. Je to obzvlášť dobré s borščom a kharcho. Dá sa použiť na prípravu omáčok a dipov, na varenie huspeniny a tiež pridávať pri dusení mäsa alebo hydiny.

zložitosť: ľahko Kalórie: 85,31 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Použité: 2,79 g/0,48 g/17,87PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcesnak – 400 gukrop – 4 vetvičky tymiánu – 2 vetvičky bobkový list – 2 ks.Na marinádupitná voda – 1 tymián – 3 g mletého zázvoru – 3 gkhmeli-suneli – 5 g soli – 40 g mletého čierneho korenia – 5 g stolového octu 9 % – 50 ml cukru – 50 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte všetky ingrediencie na výrobu nakladaného cesnaku bez sterilizácie strúčikov. Cesnak ošúpeme a rozdelíme na strúčiky. Vložte ju do nádoby a opláchnite.

Krok 2

Ak sa cesnak ťažko šúpe, naplňte ho studenou vodou a nechajte 30 minút. Potom vodu vypustite. Šupka sa dá ľahko odstrániť nožom.

Krok 3

Pripravte si zeleň. Tymián a kôpor dôkladne opláchnite tečúcou vodou a potom osušte papierovou utierkou. Odstráňte tvrdé stonky a poškodené listy.

Krok 4

Vložte cesnak do hlbokej misky alebo panvice a zalejte vriacou vodou. Nechajte v pare 10 minút. Potom opatrne vypustite vodu. Cesnak ochlaďte.

Krok 5

Pripravte sterilizované poháre a viečka. Do každého vložte vetvičku tymiánu a kôpru a bobkový list. Voľne rozložte strúčiky cesnaku.

Krok 6

Pripravte si marinádu. Nalejte vodu do hrnca. Pridáme tymian, mletý zázvor, soľ, mleté ​​čierne korenie, slnečnicový chmeľ, cukor a ocot. Priveďte do varu a varte asi 3 minúty.

Krok 7

Vriacu marinádu nalejte do pohárov až po okraj a uzavrite viečkami. Otočte ho, zabaľte do prikrývky a nechajte deň, kým úplne nevychladne. Potom skladujte na tmavom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na prípravu nakladaného cesnaku bez sterilizácie strúčikov je najlepšie použiť mladú zeleninu. Je šťavnatejšia a vrchná vrstva sa oveľa ľahšie čistí.

MIMOchodom

Namiesto stolového octu môžete použiť jablčný ocot. Je oveľa zdravší a má príjemnú vôňu. Na 1 liter marinády budete potrebovať asi 1,5 polievkovej lyžice (približne 30 ml).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik