K receptu
Odporúčame vám vyskúšať originálnu verziu šalátu Olivier s čerstvou uhorkou, krevetami a prepeličími vajíčkami. Ukazuje sa to veľmi chutné a zdravšie. Mimochodom, tento Olivier môže byť podávaný veľmi nezvyčajným spôsobom – v širokých pohároch alebo verrine. Súhlasím: toto je slávnostnejšia možnosť! Ak vám to čas dovolí, pripravte si majonézu na šalát sami (nie je to vôbec ťažké) a Olivier s čerstvou uhorkou sa stane skutočným hitom na novoročnom stole a hostia budú medzi sebou súťažiť, aby vás požiadali o zdieľanie receptu. na tento šalát s nimi.
zložitosť: ľahko Kalórie: 297,75 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 18,41 g/16,93 g/19,21VareniePraženieŠalátnarodeninyNový rokVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 malé zemiaky 2 čerstvé uhorky s celkovou hmotnosťou 300 g 250 g malé varené mrazené krevety 2-3 prepeličie vajcia uvarené natvrdo 150 g mrazený zelený hrášok 150 g majonéza 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 2-3 kvapky štipľavej omáčky z červenej papriky (alebo podľa chuti) vetvička petržlenu alebo mletého čierneho korenia soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky uvaríme vo vode alebo v pare, ošúpeme a nakrájame na kocky so stranou 5-7 mm, pridáme soľ a korenie.
Krok 2
Mrazený hrášok blanšírujte v osolenej vode 2 minúty bez rozmrazovania. Po opätovnom prevarení scedíme v cedníku a preložíme do misky s ľadovou vodou.
Krok 3
Krevety rozmrazte a zalejte vriacou vodou. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť.
Krok 4
Uhorku ošúpeme, prekrojíme na polovicu, zbavíme jadrovníka. Nakrájajte „steny“ na rovnaké kocky ako zemiaky.
Krok 5
Vajcia prekrojíme na polovicu.
Krok 6
Zmiešajte majonézu s horúcou omáčkou. Zemiaky ochutíme 2-3 polievkovými lyžicami. l. majonéza.
Krok 7
Na spodok pohárov alebo verrine položte zemiaky, navrch dajte hrášok s trochou majonézy, potom krevety a kocky čerstvých uhoriek.
Krok 8
Do každej verrine vložte lyžicu majonézy a na ňu polovicu vajíčka. Ozdobte petržlenovou vňaťou alebo listami kôpru.
UŽITOČNÉ RADY
Zemiaky na šalát Olivier s čerstvými uhorkami v šupke je lepšie uvariť deň vopred, potom hľuzy nechať vychladnúť a dať do chladničky. V tomto prípade bude jednoduchšie nakrájať koreňovú zeleninu na rovnomerné, krásne kocky.
MIMOchodom
Náš Olivier s čerstvou uhorkou obsahuje mrazený zelený hrášok. Nesnažte sa ho nahradiť šalátom z konzervy: šalát bude chutiť úplne inak a nebude taký čerstvý, ako by mal byť.