Olivier šalát s jazykom a čerstvou uhorkou

K receptu

Olivier šalát s jazykom a čerstvými uhorkami je nielen veľmi chutný, ale podáva sa aj slávnostne, a to je veľmi dôležité, keď je novoročný stôl krásne prestretý.

zložitosť: priemer Kalórie: 361,47 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 15 minút Použité: 27,81 g/20,69 g/15,88VarenieŠalátNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ5 ks. voskové zemiaky 1 varený hovädzí alebo teľací jazyk s hmotnosťou asi 1 kg 5 malých uhoriek 50 g kapár 6 prepeličích vajec natvrdo domáca majonéza z jedného žĺtka 3-4 polievkové lyžice. kyslá smotana 20% tuku 1-2 lyžice. stolový chren 3-5 vetvičiek kôpru soľ podľa chuti mleté ​​čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme vodu. Zemiaky držte kuchynskou utierkou zloženou na štyri časti, ošúpte ich a nakrájajte na kocky. Ešte teplé zemiaky ochutíme majonézou a zmiešame s kaparami.

Krok 2

Uhorky ošúpeme a tiež nakrájame na kocky. V prípade potreby odstráňte jadro uhorky. Kôpor nasekáme nadrobno a pár vetvičiek si odložíme na ozdobu. Dochutíme soľou, korením, vmiešame kôpor. Vložíme do sitka, pritlačíme tanierom a necháme 10 minút odstáť.

Krok 3

Jazyk ošúpeme a nakrájame na kocky. Kyslú smotanu zmiešame s chrenom a dochutíme si nimi jazyk.

Krok 4

Zmiešajte všetky ingrediencie a vložte šalát do misky, po okrajoch ktorej „umiestnite“ vetvičky zelenej cibule. Šalát ozdobte figúrkami uhoriek a polovicami prepeličích vajec.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik