K receptu
Chutný koláč s množstvom paradajok, no zároveň chrumkavé cesto, ktoré pri varení nezmäkne!
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 40 minRúraPečeniePekáreňVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcherry paradajky 500 čili papričky 1 ks cesnak 2 ks tymian 4 ks olivový olej 3 PL hrubej horčice 3 PL kyslej smotany 100 g paradajkového pretlaku 1 PL vajec 2 ks múky 200 g masla 100 g tvrdého syra 100 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, zašľaháme 1 vajce a premiešame. Pridajte maslo a múku a zmes rozdrvte na drobky. Vložte do chladničky na 30 minút.
Krok 2
Rúru predhrejeme na 160°C. Paradajky umyjeme, osušíme a poukladáme na plech vystlaný alobalom. Pečieme 15 minút.
Krok 3
Z feferónky odstráňte semienka a dužinu nasekajte. Cesnak pretlačíme lisom. Rozdeľte tymian na listy. Zmiešajte paradajky, feferónky, cesnak, olivový olej a tymianové lístky v miske. Opatrne premiešame.
Krok 4
Rozdeľte cesto do formy na pečenie.
Krok 5
Cesto pomastíme horčicou a pridáme paradajkovú plnku. Dochutíme soľou a korením.
Krok 6
V malej nádobe rozšľahajte vajíčko s kyslou smotanou a paradajkovou pastou. Vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 30 minút. Potom teplotu znížime na 160°C a varíme ďalších 40 minút.