Pečená plnená zelenina

K receptu

Tento sortiment zeleniny vyzerá na každom stole veľmi elegantne. Ak chcete, môžete súpravu urobiť ešte rozmanitejšou – pridať zemiaky, mini tekvice, dule, malé baklažány, červenú cibuľku – alebo čokoľvek iné, po čom vaše srdce túži. Bez matsoni omáčky je táto zelenina vegánska a chudá. Ak chcete tento stav pokrmu zachovať, pripravte si omáčku zo sójového jogurtu alebo hodvábneho tofu – tiež zmiešajte s mätou, koriandrom a citrónom.

zložitosť: priemer Kalórie: 379,59 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 50 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 13,65 g/18,08 g/39,19RúraVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ4 malé viacfarebné papriky 4 malé cukety alebo cukety 8 stredných paradajok 150 g červenej šošovice 120 g pastiny (jemné cestoviny – abeceda, hviezdičky, orzo) alebo bulgur 1 plechovka (400 g) kokosové mlieko 2 stredné cibule (200 g) 6 strúčiky cesnaku (30 g) 3 cm čerstvého koreňa zázvoru (35 g) 3-4 vetvičky čerstvého tymiánu, iba listy (alebo 1 ČL sušenej) 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej (45 g) 0,5–1 lyžička. kari alebo pasta, voliteľná soľ (2–4 g), čerstvo mleté ​​čierne korenieNa omáčku:500 g termostatického matsoni, jogurt alebo kyslé mlieko 1 malý zväzok mäty, 30 g 1 malý zväzok koriandra alebo petržlenu, 30 g 2 strúčiky cesnaku polovica citróna soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na plnku uvaríme bulgur alebo cestoviny vo veľkom množstve osolenej vriacej vody do mäkka, mierne nedovarenia. Scedíme v cedníku. Ak máte cestoviny, prepláchnite ich studenou vodou (bulgur netreba).

Krok 2

Papriky rozrežte pozdĺžne na polovicu, prerežte zelený chvost, aby polovice vyzerali elegantne. Opatrne odstráňte jadro a semená.

Krok 3

Odrežte hornú tretinu paradajok („viečka“). Ostrou lyžicou vyberte semená s tekutinou a membránami.

Krok 4

Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a stred vydlabeme ostrou lyžicou, pričom boky necháme asi 1 cm hrubé.

Krok 5

Odstránenú dužinu z cukety a jadro paradajok nakrájame nadrobno. Cibuľu, cesnak a zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Krok 6

V hlbokej panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak a zázvor, smažte na vysokej teplote za stáleho miešania 5 minút. Pridajte šošovicu, smažte 2-3 minúty. Pridajte kari, ak používate, tymian, cuketu a dužinu z paradajok a varte 5 minút. Pridáme bulgur/cestoviny, premiešame, dochutíme soľou a korením, odstavíme z ohňa a necháme 15 minút postáť.

Krok 7

Nalejte kokosové mlieko, znížte teplotu na minimum, prikryte a varte 10 minút. – šošovica by mala zmäknúť. Kopcovitú papriku, cuketu a paradajky naplníme šošovicovou plnkou. Pred touto fázou si môžete všetko pripraviť vopred, 12–24 hodín vopred.

Krok 8

Pre omáčku odstráňte kôru z citróna pomocou jemného strúhadla a vytlačte šťavu z citróna. Odstráňte stonky z mäty. Cesnak rozdrvte a ošúpte. Na dosku položíme petržlenovú vňať, lístky mäty a cesnak, osolíme a nasekáme pomerne nadrobno. Zmiešajte matsoni s nasekanými bylinkami a cesnakom, pridajte citrónovú kôru a šťavu a veľkoryso korenie. Premiešajte a vložte do chladničky na 12-24 hodín.

Krok 9

Rúru predhrejeme na 180°C. Naplnenú zeleninu dáme do hlbokého pekáča, na dno nalejeme trochu vody. Pečieme v spodnej časti rúry 25-35 minút. (v závislosti od veľkosti zeleniny). Plnenú zeleninu podávajte teplú so studenou omáčkou matsoni.

MIMOchodom

Ak nemáte radi kokosové mlieko, môžete namiesto neho použiť nakrájané paradajky z konzervy vo vlastnej šťave.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik