K receptu
Už ste niekedy robili zeleninový dresing na boršč s paprikou? Toto je explózia novej chuti a arómy! V letnej a jesennej sezóne určite skúste pridať takúto rozmanitosť. Aj keď, prečo len v sezóne? Papriku je možné nakrájať na prúžky a zmraziť na zimu alebo zavárať. V zime vás poteší nie menej ako čerstvé. Boršč vyprážaný s paprikou je chutný, aj keď je varený v chudom vývare.
zložitosť: ľahko Kalórie: 526,91 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 20 min Použité: 7,76 g/34,27 g/46,22PraženieVečeraPrázdneINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 stredná mrkva 1 stredná cibuľa 1 paprika 2 malá repa 2 malé paradajky 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej 1/2 lyžice. l. 9% stolový ocot 1 lyžička. cukorsoľ podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu borščového smaženia pripravte zeleninu. Umyte a ošúpte mrkvu. Cibuľu ošúpeme. Cviklu umyte a ošúpte. Papriku umyte, nakrájajte na polovicu a odstráňte jadro, semená a blany.
Krok 2
Mrkvu, papriku a repu nakrájame na malé prúžky. Repu môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájame na kocky alebo pásiky.
Krok 3
Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu. Smažte na strednom ohni do zlatista.
Krok 4
Pridajte mrkvu a papriku a varte s cibuľou 4-5 minút.
Krok 5
Pridajte repu, premiešajte a varte 2-3 minúty.
Krok 6
Paradajky nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do panvice k zelenine.
Krok 7
Osolíme, pridáme ocot, cukor, premiešame a dusíme borščovú zmes s paprikou, kým repa nebude hotová – mala by zmäknúť. Paradajková šťava by sa mala vyvariť, zálievka zhustne a môžete ju pridať do boršču.