K receptu
Pizza s kráľovskými krevetami je skutočná udalosť. Vyzerá to tak krásne na stole! Najmä ak niekoľko kreviet nie je olúpaných a umiestnených v strede. Urobme si takzvanú „rímsku“ pizzu, nie je okrúhla, ale obdĺžniková.
zložitosť: priemer Kalórie: 316,33 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodina 30 minút Použité: 19,80 g/15,86 g/23,70PečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa náplň400 g varených mrazených kráľovských kreviet 150 g paradajkovej omáčky s bazalkou 100 g cherry paradajok 150 g strúhanej mozzarelly na pizzu olivový olej čerstvá bazalka na ozdobuNa skúšku165 g múky + trochu viac na vaľkanie 2 polievkové lyžice. l. olivový olej + trochu viac na vymastenie 3/4 ČL. suché droždie 1 lyžička. cukor 0,5 lyžičky soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv pripravte cesto na pizzu z kráľovských kreviet. Za týmto účelom zahrejte 80 ml vody na 40 ° C, zmiešajte s cukrom a olivovým olejom. Múku zmiešame so soľou a droždím, pridáme vodu, miesime do elasticity, asi 5 minút.
Krok 2
Guľôčku cesta potrieme olivovým olejom, vložíme do čistej misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 1,5 hodiny na teplom mieste.
Krok 3
Na náplň zalejeme mrazené krevety vriacou vodou (nevaríme!). Po 5 min. Scedíme v cedníku a vyberieme škrupinu. Nechajte 3-4 krevety neolúpané. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.
Krok 4
Zapnite rúru s plechom na pečenie vo vnútri na predhriatie na 250 °C. Pracovnú plochu a valček poprášte múkou. Cesto rozvaľkajte na veľký podlhovastý obdĺžnik so zaoblenými hranami. Hrúbka hlavnej vrstvy cesta by nemala byť väčšia ako 4–5 mm a na okrajoch môžete nechať 1 cm hrubé okraje. Cesto je vhodné rozvaľkať na papier na pečenie a potom ho preniesť na a plech na pečenie.
Krok 5
Celý povrch pizze okrem bokov potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme mozzarellou. Na povrch položte polovice čerešní a krevety. Do stredu položte neošúpané krevety. Pokvapkáme olivovým olejom.
UŽITOČNÉ RADY
Vložte pizzu s krevetami do rúry a položte ju na horúci plech na papier. Pečieme približne 10 minút. – okraje by mali byť ružové. Pred podávaním posypte lístkami bazalky.