Pôstny šalát z chobotnice a uhoriek

K receptu

Na rozdiel od rýb sú morské plody počas pôstu väčšinu času povolené. Ide o vynikajúci zdroj živočíšnych bielkovín, ktorých je v dnešnej dobe taký nedostatok.

zložitosť: ľahko Kalórie: 169,25 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 19,78 g / 7,19 g / 8,57ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredné telá chobotnice 1 veľká dlhoplodá uhorka 1 veľké zelené jablko 1 stredná červená cibuľa 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot olivový olej štipka hnedého cukru čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polovičky alebo štvrtiny koliesok. Posypeme soľou a cukrom, zalejeme octom a premiešame rukami. Nechajte lúhovať 10 minút.

Krok 2

Uhorku ošúpeme a nakrájame na 1 cm kocky, posypeme soľou a korením a dáme do cedníka. Nechajte 10 minút vytiecť prebytočnú tekutinu.

Krok 3

Očistite chobotnicu a odstráňte priehľadnú kožu z oboch strán filé (treba ju opatrne vypáčiť prstami). Filety chobotnice nakrájajte na kúsky 3x4x2 cm, vložte do žiaruvzdornej misy a zalejte veľkým množstvom vriacej vody. Nechajte 5 minút, sceďte na sitku a osušte.

Krok 4

Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, dužinu nakrájame na malé kocky, zmiešame s cibuľou.

Krok 5

Pridajte uhorky a chobotnice, dochuťte olivovým olejom, pridajte soľ a korenie. Ihneď podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik