K receptu
Na rozdiel od rýb sú morské plody počas pôstu väčšinu času povolené. Ide o vynikajúci zdroj živočíšnych bielkovín, ktorých je v dnešnej dobe taký nedostatok.
zložitosť: ľahko Kalórie: 169,25 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 19,78 g / 7,19 g / 8,57ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 stredné telá chobotnice 1 veľká dlhoplodá uhorka 1 veľké zelené jablko 1 stredná červená cibuľa 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot olivový olej štipka hnedého cukru čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polovičky alebo štvrtiny koliesok. Posypeme soľou a cukrom, zalejeme octom a premiešame rukami. Nechajte lúhovať 10 minút.
Krok 2
Uhorku ošúpeme a nakrájame na 1 cm kocky, posypeme soľou a korením a dáme do cedníka. Nechajte 10 minút vytiecť prebytočnú tekutinu.
Krok 3
Očistite chobotnicu a odstráňte priehľadnú kožu z oboch strán filé (treba ju opatrne vypáčiť prstami). Filety chobotnice nakrájajte na kúsky 3x4x2 cm, vložte do žiaruvzdornej misy a zalejte veľkým množstvom vriacej vody. Nechajte 5 minút, sceďte na sitku a osušte.
Krok 4
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov, dužinu nakrájame na malé kocky, zmiešame s cibuľou.
Krok 5
Pridajte uhorky a chobotnice, dochuťte olivovým olejom, pridajte soľ a korenie. Ihneď podávajte.