Rassolnik s údenou hruďou

K receptu

Pripravte si kyslú polievku s údenou hruďou podľa nášho receptu a váš domov sa naplní chutnou korenistou vôňou. Mimochodom, toto jedlo možno bezpečne považovať za primordiálne ruské: naši predkovia varili niečo podobné už v 15. storočí. Potom sa táto polievka volala „kalya“ a pripravovala sa s rybami v rybom vývare. Ale v kuchárskych knihách 19. storočia sa jedlo už nazýva kyslá uhorka a gazdinkám naň ponúkajú niekoľko receptov. V súčasnosti sa táto polievka pripravuje z mäsa a rýb, kuracieho mäsa a vnútorností. A rozhodli sme sa pridať údenú hruď do nálevu! Ukázalo sa to veľmi chutné a uspokojivé.

zložitosť: ťažké Kalórie: 608,82 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 9,28 g/52,87 g/24,71Varenieruská kuchyňapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍzemiaky – 3 ks koreňový zeler – 50 g cibuľa – 1 ks rastlinný olej na vyprážanie uhorkový nálev – 1/2 šálky perličkového jačmeňa – 150 g nakladaná uhorka – 3 ks údená hruď – 600 g čierneho korenia – 4 ks mrkvy – 1 ks bobkový list – 2 ks na ochutenie kurací alebo zeleninový vývar – 2 l Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vytriedte perličkový jačmeň na nálev a opláchnite ho v niekoľkých vodách. Vložte cereálie do cedníka, položte na panvicu s vriacou vodou a prikryte pokrievkou. Varte v pare 35 minút.

Krok 2

Hrudník nakrájame na malé kúsky. Mrkvu, zeler a cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. V hrnci zohrejte trochu rastlinného oleja, smažte hrudník 5 minút. Pridajte zeleninu a varte ďalšie 4 minúty.

Krok 3

Do panvice nalejeme kurací alebo zeleninový vývar a privedieme do varu. Pridajte perličkový jačmeň. Znovu priveďte do varu, znížte teplotu a varte asi 20 minút.

Krok 4

Nakladané uhorky ošúpeme, dužinu nakrájame na prúžky a dáme do samostatného hrnca. Zalejeme nálevom. Priveďte do varu a odstráňte z tepla.

Krok 5

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na pásiky. Vložíme do nálevu a privedieme do varu. Varte 10 minút na miernom ohni. Potom pridajte kyslé uhorky spolu s vývarom. Priveďte do varu.

Krok 6

Do nálevu vložte bobkový list a korenie. V prípade potreby dosolíme podľa chuti. Varte 10 minút na strednom ohni. Odstráňte z tepla a nalejte na taniere.

UŽITOČNÉ RADY

Rassolnik s údenou hruďou bude chutiť lepšie, ak ho po uvarení necháte „odpočívať“ na horúcom, vypnutom sporáku doslova 10–15 minút pod zloženou utierkou.

MIMOchodom

Napodiv, mnohí ľudia dodnes zanedbávajú takú úžasnú koreňovú zeleninu, ako je zeler. Takže ho určite pridajte do nálevu s údenou hruďou! Práve zeler dodáva polievke originálne chuťové tóny a posúva pokrm na vyššiu kulinársku úroveň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik