Šalát „Nežnosť“ s kuracím mäsom, slivkami a vlašskými orechmi

K receptu

Jemný šalát s kuracím mäsom, slivkami a vlašskými orechmi je jednou z najobľúbenejších sviatočných pochúťok. Neexistuje jediný recept, podľa ktorého sa zvyčajne pripravuje. Niektoré gazdinky používajú ako základ huby a údené kuracie mäso, iné ananás a šunku. Hydinu, sušené slivky a aromatické vlašské orechy sušené na panvici odporúčame skombinovať s vajíčkami a uhorkou. Chuť je nezvyčajne jemná, vďaka viacvrstvovej povahe. Ak chcete šalátu dodať trochu sofistikovanosti a ľahkosti, nahraďte polovicu majonézy plnotučnou kyslou smotanou zmiešanou s citrónovou šťavou a nasekanou kôrou. Namiesto varenia kuracieho filé ho môžete piecť v rúre s cesnakom a bylinkami. Toto je tiež chutné a navyše zdravé.

zložitosť: ľahko Kalórie: 300,92 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Použité: 18,37 g/18,76 g/14,89VečeraVečeraŠalátVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍkuracie filety – 300 gogurt – 1 ks sušené slivky – 130 vajec – 4 ks vlašské orechy – 100 g majonéza – 80 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Začnite s prípravou šalátu Tenderness s kuracím mäsom, sušenými slivkami a vlašskými orechmi prípravou všetkých ingrediencií podľa zoznamu. Kuracie filé uvaríme v osolenej vode do mäkka (trvá to asi 30 minút). V pohode.

Krok 2

Vajcia varte asi 7 minút, potom pridajte studenú vodu. Ochlaďte a odlúpnite škrupiny. Čerstvú uhorku opláchnite pod tečúcou vodou a osušte.

Krok 3

Sušené slivky sparíme. Ak to chcete urobiť, vložte ho do hrnčeka a naplňte ho horúcou vodou. Nechajte pôsobiť 5 minút. Potom vodu scedíme a sušené ovocie prepláchneme studenou vodou. Sušené slivky nakrájame na malé kocky.

Krok 4

Vložte vlašské orechy na vyhrievanú panvicu a trochu ich osušte. Mala by sa objaviť charakteristická vôňa. Potom ich rozdrvte v mažiari alebo nakrájajte nožom.

Krok 5

Rozložte šalát vo vrstvách. Môžete použiť špeciálny krúžok. Kuracie filé položíme do prvej vrstvy a zatlačíme lyžicou. Namažte malým množstvom majonézy.

Krok 6

Potom na kurča rozložte nasekané sušené slivky v druhej vrstve a na to – na kocky nakrájanú uhorku a vlašské orechy. Všetky vrstvy namažte tenkou vrstvou majonézy.

Krok 7

Poslednou vrstvou sú strúhané vajcia. Odstráňte krúžok. Šalát dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme bylinkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Keď je kura na šalát Tenderness hotové, vypnite oheň a ochlaďte ho priamo vo vývare. Vďaka tomu bude mäso jemné a veľmi mäkké. Ak máte málo času, použite údenú hydinu.

MIMOchodom

Ak do šalátu Tenderness s kuracím mäsom, sušenými slivkami a vlašskými orechmi použijete čerstvú mladú uhorku s jemnou šupkou, nemusíte ju šúpať. Hrubá kôra sa bude musieť odstrániť nožom na zeleninu, aby sa nepokazila chuť šalátu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik