K receptu
Lahodný a ľahký šalát z paradajok a šampiňónov s píniovými orieškami. Šalát obsahuje čerstvé šampiňóny. Nebojte sa ich jesť surové, sú to jedny z mála húb, ktoré sa ako také jedia. V Taliansku a Francúzsku sa čerstvé šampiňóny často používajú pri varení, ale prečo sme horší!?
zložitosť: ľahko Kalórie: 344,58 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Použité: 5,70 g/31,98 g/8,42Žiadna tepelná úpravaEurópska kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUčerstvé šampiňóny 5 ks paradajky 1 ks cibuľa fialová 0,5 ks píniové oriešky hrsť olivového oleja 3 PL citrónová šťava 1 PL soľ cukor mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerstvé šampiňóny utrite obrúskom, odstráňte nečistoty a vrchnú šupku môžete odstrániť z uzáveru. Nakrájajte ich na plátky. Osolíme, posypeme cukrom a korením podľa chuti. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Zmiešajte. Huby dobre absorbujú soľ a cukor, tak ochutnajte. Nechajte 5-7 minút pokrájať sladkú cibuľku na pierka a pridajte k hubám. Zmiešajte.
Krok 2
Chutné a šťavnaté paradajky nakrájajte podľa ľubovôle (ja som ich nakrájala na plátky) a pridajte do šalátu. Pokvapkáme nerafinovaným olivovým olejom. Jemne premiešajte obsah šalátovej misy. Pridajte trochu soli.
Krok 3
Píniové oriešky vysušte v mikrovlnnej rúre alebo na suchej panvici, kým nie sú mierne žlté.
Krok 4
Šalát posypeme píniovými orieškami a podávame. Toto je veľmi chutný a ľahký šalát! Dobrú chuť!