K receptu
Tento šalát môže nepochybne zdobiť ten najsofistikovanejší stôl – kombinácia žltej, červenej a zelenej vyzerá veľmi elegantne. Má sviežu, jasnú chuť a takú rozmanitosť textúr, že chcete vyskúšať viac a viac!
zložitosť: ľahko Kalórie: 343,86 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 6,75 g/23,01 g/27,65VečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 kukuričné klasy 200 g cherry paradajok 1 veľká sladká paprika (200 g) 1 malá zelená paprika (40 g) 1 malá červená sladká cibuľa (70 g) 1 stredne zrelé avokádo (250 g)Na tankovanie:1 veľká limetka 2 strúčiky cesnaku (10 g) 2 polievkové lyžice. l. olivový olej (30 g) 0,5 lyžičky. suché chipotle alebo údená paprika soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv si pripravte dresing na šalát Tex-Mex. Limetku umyte kefou a osušte. Pomocou jemného strúhadla odstráňte kôru a vytlačte šťavu z limetky. Na tom istom strúhadle nastrúhame ošúpaný cesnak. Zmiešajte limetkovú šťavu a kôru, cesnak a olej. Pridajte chipotle/papriku, soľ a čierne korenie.
Krok 2
Kukuricu uvaríme do mäkka, nožom odrežeme jadierka. Zo sladkej papriky a čili paprík odstráňte semienka a blany, papriku nakrájajte na malé kocky.
Krok 3
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Ošúpeme červenú cibuľu a nakrájame na stredné kocky. Všetku pripravenú zeleninu zmiešame, zalejeme dresingom.
Krok 4
Avokádo ošúpeme a vyberieme kôstku. Dužinu nakrájajte na stredné kúsky a veľmi opatrne vmiešajte do šalátu. Pridajte ešte soľ a korenie a ihneď podávajte.
MIMOchodom
Namiesto kukuričného klasu môžete použiť mrazené alebo konzervované kukuričné zrná.