K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1VečeraVečeraPekáreňHlavný chodPárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIU4 paradajky 100 g syraNa náplň:400 g mletého hovädzieho mäsa 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 polievková lyžica. l. paradajková pasta 1 lyžička. adjikisol a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti 1 polievková lyžica. l. rastlinný olejNa skúšku300 g múky 125 ml mlieka 1 vajce 30 g masla 3 g sušeného droždia 1,5 lyžičky. cukor 1 lyžička soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zohrievajte mlieko a maslo, kým sa maslo úplne nerozpustí. Pridajte soľ, cukor, vajce. Kvások zmiešame s múkou preosiatou cez sitko a po častiach pridávame do tekutiny. Vymiesime cesto, prikryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Krok 2
Pripravíme si náplň. Cibuľu nakrájame na malé kocky a nasekáme cesnak. Trochu orestujeme na oleji a pridáme mleté mäso. Smažte, dobre premiešajte, aby neboli žiadne hrudky.
Krok 3
Do panvice s mletým mäsom pridajte adjiku a paradajkovú pastu, soľ a mleté čierne korenie. Všetko varte 5-7 minút, potom panvicu vyberte z ohňa.
Krok 4
Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Každý kúsok rozvaľkajte na široký ovál. Rezne robíme z oboch strán, ale nie na doraz. Pásiky cesta ukladáme na opačné strany: ľavý bičík položíme vpravo a pravý vľavo. Boky vyformujeme a dobre zaštipneme, aby nám pri pečení nevytiekla šťava.
Krok 5
Lodičky položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte náplň do „lodiek“. Paradajky nakrájame na kolieska a poukladáme na mäso, navrchu posypeme pide strúhaným syrom. Ľahko ich namažte rastlinným olejom. Turecké pidy pečieme pri 200°C 15 minút.