Turecký šalát s kyslou kapustou

K receptu

Na tento super vitamínový šalát môžete použiť aj hotovú nakladanú kapustu. Domáce však budú chutiť lepšie.

zložitosť: ľahko Porcie: 1VarenieMorenieTurecká kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 hlávka ľadového šalátu 1 červená paprika 2 uhorky 5 cherry paradajok ¼ citróna 1 zväzok rukoly hrsť semienok z granátového jablka 100 g nakladaná kapustaNa tankovanie:1 citrón 30 ml olivového olejaNa marinádu:150 ml červeného vínneho octu 100 ml suchého červeného vína 1 liter vody 80 g cukru 1 sušená čili paprička 1 tyčinka škorice 1 ks. aníz 3 ks. klinčeky 1 lyžička. zrnká čierneho koreniaNa nakladanú kapustu:1 ks červenej kapusty 50 g soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte šalát. Ľadový šalát prekrojíme na dve polovice, červenú papriku na plátky, uhorku a citrón na plátky, cherry paradajky na polovice.

Krok 2

Pripravte nakladanú kapustu. Nakrájajte kapustu a vložte ju do hlbokej misky. Posypte soľou a dobre premiešajte. Nechajte pôsobiť 2 hodiny.

Krok 3

Pridáme hotovú nakladanú kapustu, rukolu, ošúpeme granátové jablko a k zelenine pridáme za hrsť zrniek. Šalát dochutíme vytlačeným citrónom a olivovým olejom.

Krok 4

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame v hrnci. Priveďte do varu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Odstráňte z tepla a ochlaďte.

Krok 5

Kapustu dáme do pohára a zalejeme studenou marinádou. Prikryjeme pokrievkou a dáme na 3 dni na chladné miesto.

MIMOchodom

Recept poskytol Yavuz Yalvach, šéfkuchár reštaurácie Eleven.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik