K receptu
Na tento super vitamínový šalát môžete použiť aj hotovú nakladanú kapustu. Domáce však budú chutiť lepšie.
zložitosť: ľahko Porcie: 1VarenieMorenieTurecká kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 hlávka ľadového šalátu 1 červená paprika 2 uhorky 5 cherry paradajok ¼ citróna 1 zväzok rukoly hrsť semienok z granátového jablka 100 g nakladaná kapustaNa tankovanie:1 citrón 30 ml olivového olejaNa marinádu:150 ml červeného vínneho octu 100 ml suchého červeného vína 1 liter vody 80 g cukru 1 sušená čili paprička 1 tyčinka škorice 1 ks. aníz 3 ks. klinčeky 1 lyžička. zrnká čierneho koreniaNa nakladanú kapustu:1 ks červenej kapusty 50 g soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte šalát. Ľadový šalát prekrojíme na dve polovice, červenú papriku na plátky, uhorku a citrón na plátky, cherry paradajky na polovice.
Krok 2
Pripravte nakladanú kapustu. Nakrájajte kapustu a vložte ju do hlbokej misky. Posypte soľou a dobre premiešajte. Nechajte pôsobiť 2 hodiny.
Krok 3
Pridáme hotovú nakladanú kapustu, rukolu, ošúpeme granátové jablko a k zelenine pridáme za hrsť zrniek. Šalát dochutíme vytlačeným citrónom a olivovým olejom.
Krok 4
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame v hrnci. Priveďte do varu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Odstráňte z tepla a ochlaďte.
Krok 5
Kapustu dáme do pohára a zalejeme studenou marinádou. Prikryjeme pokrievkou a dáme na 3 dni na chladné miesto.
MIMOchodom
Recept poskytol Yavuz Yalvach, šéfkuchár reštaurácie Eleven.