K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 25 hPraženieNa grile, na grileHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEteľacie mäso 500 1 ks chia 10 g soľ, korenie a olivový olej podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vezmite rozmrazené mleté mäso Je to jednoduché, na grilovanie farmárskeho teľacieho mäsa – vezmite domáce mleté mäso, ktoré bolo predtým 3-5 dní zmrazené, rozmrazte ho a vložte do rozohriatej panvice, na ktorú je naliaty olivový olej (ako slzy ) a posypané čiernym korením a soľou vytvarujte priamo tam, pritlačte na panvicu. Soľ a korenie múdro navrchu. Zahrejte na maximum, panvicu prikryte pokrievkou. Po 5-6 minútach otočte, teplota je trochu nižšia a po 5 minútach naposledy otočte. Potom ho položte na tanier.
Krok 2
Šalátovú uhorku umyte (má menej semienok) a pomocou škrabky na zeleninu urobte dlhé rezance, akoby ste ich šúpali až po semienka. Vedľa uložíme do pózy uhorkové rezance s mäsom a navrch posypeme chia. Nepridávam soľ. Veľmi chutné.