Uhorkový a arašidový šalát

K receptu

Ľahký a svieži šalát v ázijskom štýle, ktorý spestrí vašu každodennú stravu. Môžeme podávať ako predjedlo alebo ako prílohu k rybe alebo kuraciemu mäsu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 204,58 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 15 min Použité: 6,35 g/13,00 g/13,88ázijská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 dlhá uhorka alebo 3 stredné 3 hrste špenátu 2 hrste arašidov 1 zväzok koriandra 1 citrón 1 polievková lyžica. l. med 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka 2 lyžice. l. kokosové mlieko (alebo olivový olej) 2 cm koreň zázvoru 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka váh a mier kokosových vločiek RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorku prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na plátky. Koriandr a špenát nasekáme nahrubo. Uhorku a bylinky vložte do misky.

Krok 2

Zohrejte suchú panvicu a za stáleho miešania opečte kokosové lupienky do zlatista. Uložíme na tanier a odložíme bokom.

Krok 3

Pridajte arašidy do panvice a smažte 5 minút. Položte na uterák a pretrite rukami, aby ste odstránili pokožku. Arašidy vložte do mažiara alebo mixéra a rozdrvte na hrubú strúhanku. Pridajte arašidy do šalátovej misy.

Krok 4

Zázvor ošúpeme a najemno nastrúhame a vložíme do malej dózy so skrutkovacím uzáverom. Pridajte med, sójovú omáčku, kokosové mlieko a citrónovú šťavu. Dressing dobre pretrepeme a nalejeme na šalát. Premiešame a posypeme kokosovými lupienkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik