K receptu
K týmto lokšám sa hodí jednoduchý zemiakový šalát.
zložitosť: priemer Kalórie: 815,50 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 27,14 g/54,03 g/55,52PraženieVečeraVečeraPekáreňVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 konzerva (300 g) tuniaka vo vlastnej šťave 4 stredné uhorky 2 stredne zrelé avokáda 1 citrón 1 malý zväzok mäty 2 polievkové lyžice. l. maslo 2 lyžice. l. kukuričný olej čerstvo mleté čierne korenie soľNa lokše:200 g špenátu 100 ml mlieka 250 g múky 2 polievkové lyžice. l. kukuričný olej 1 lyžička. Tabuľka hmotností a mier prášku do pečiva RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na koláčiky zohrejte mlieko do varu, pridajte špenát, odstavte z ohňa a nechajte prikryté 15 minút. Potom vyšľahajte mixérom do hladka.
Krok 2
Do špenátovej zmesi pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a soľou a vypracujeme cesto. Na samom konci vmiešame kukuričný olej. Cesto zakryte fóliou a nechajte 30 minút.
Krok 3
Na prípravu nátierky ošúpeme avokádo a roztlačíme vidličkou, polovicu citrónovej šťavy, soľ a kukuričný olej. Zeleninu nakrájame, pridáme do nátierky, premiešame.
Krok 4
Tuniaka sceďte do sitka, potom preložte do misky a roztlačte so zvyšnou citrónovou šťavou a korením. Uhorky nakrájame na dlhé tenké pásiky a trochu osolíme.
Krok 5
Hotové cesto rozdelíme na 4 časti. Veľkú panvicu (priemer 28 cm) s hrubým dnom položte na strednú teplotu. Kým sa zohrieva, cesto rozvaľkáme na tenké placky.
Krok 6
Placky opekáme na suchej panvici bez oleja 1–1,5 minúty. na každej strane. Hotové koláčiky vymastíme maslom a vložíme do misy s vekom.
Krok 7
Tortilly natrieme avokádovým krémom, navrch dáme tuniakovú zmes a navrch poukladáme uhorky. Ešte trocha okoreníme a zvinieme do rolády, pričom otvorené konce zastrčíme. Alebo podávajte otvorené ako pizzu.