K receptu
Hlavným problémom tohto šalátu je nájsť zrelé avokádo. Našli ste to? Považujte svoju chutnú večeru za pripravenú!
zložitosť: ľahko Kalórie: 612,65 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Použité: 26,02 g/50,87 g/12,11PraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetRomantická večeraINGREDIENCIE NA 2 PORCIEČerstvé krevety Avokádo Skleníková uhorka Cesnak Limetka Čerstvá bazalka Rafinovaný rastlinný olej Mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme nadrobno. Pri bazalke zbavte stonky a odložte lístky a stonky nakrájajte na čo najtenšie plátky.
Krok 2
Ošúpte krevety z škrupiny (chvost sa dá zachrániť, šalát tak vyzerá elegantnejšie). Krevety rozrežte pozdĺž stredom chrbta a odstráňte tmavú črevnú žilu, ak je prítomná. Pomôžte si špičkou papierovej utierky.
Krok 3
Vo veľkej panvici zohrejte rastlinný olej. Zmiešajte krevety s cesnakom a bazalkou, pridajte soľ a vložte do panvice. Smažte na silnom ohni asi 1,5 minúty. na každej strane. Uvarené krevety dáme na tanier a dochutíme korením.
Krok 4
Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme, ostrou lyžicou odstránime semienka (nebudú potrebné). Dužinu nakrájame priečne na kúsky hrubé 1 cm, limetku umyjeme, osušíme, kôru nastrúhame na jemnom strúhadle, vytlačíme šťavu. Uhorky polejeme polovicou limetkovej šťavy, posypeme kôrou a soľou.
Krok 5
Avokádo ošúpeme, zbavíme kôstky, dužinu nakrájame na stredné kúsky a pokvapkáme zvyšnou limetkovou šťavou. Zmiešajte všetky pripravené produkty, dochuťte nasekanými lístkami bazalky a ďalším olejom, soľou a korením.