Cestoviny plnené mäsom v rúre

K receptu

Varením cestovín plnených mäsom v rúre získate veľmi uspokojivé a chutné teplé jedlo, ktoré dá náskok mnohým podobným. Skúste si na to vybrať dobré zrelé paradajky: počas pečenia urobia jedlo šťavnatejšie. Aký syr si vybrať? Je samozrejme lepšie vziať si ten, ktorý má jasnú, pikantnú chuť. Hoci ak máte radšej jemnejšie syry, pokojne ich použite. Cestoviny plnené mäsom by sa mali podávať, ako sa hovorí, „horúce z tepla“: určite to bude chutnejšie.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 35 min Pridať. čas: 15 minRúraPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEhovädzie alebo bravčové mäso – 150 stredne veľká pohánková cibuľa – 1 ks rastlinný olej – 3 lyžice. l. sójová omáčka – 2 lyžice. l.paradajková pasta – 4 lyžice. l veľké cestoviny škrupinového typu – 200 g masla – 10 g tvrdého syra – 100 g paradajok – 3 ks soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Umyte hovädzie alebo bravčové mäso a prejdite cez mlynček na mäso s jemnou mriežkou. Môžete použiť aj hotové mleté ​​mäso.

Krok 2

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici zohrejte rastlinný olej. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania opražte na strednom ohni (5 minút). Pridajte mleté ​​mäso. Rozbite všetky hrudky vidličkou a smažte na strednom ohni (5 minút).

Krok 3

Pridajte sójovú omáčku a paradajkovú pastu na panvicu s mletým mäsom. Soľ a korenie podľa chuti. Prikryté dusíme na miernom ohni 10 minút. Necháme mierne vychladnúť.

Krok 4

Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu a pridajte soľ. Namáčajte do nej cestoviny. Opäť priveďte do varu a varte asi 8 minút. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou.

Krok 5

Cestoviny naplňte predtým pripraveným mletým mäsom. Vložíme do zapekacej misy vymastenej maslom. Syr nastrúhame na strednom alebo hrubom strúhadle. Paradajky umyte a nakrájajte na plátky.

Krok 6

Paradajky položte na cestoviny s mletým mäsom na panvici a rovnomerne ich rozložte. Posypeme strúhaným syrom a pečieme 20-30 minút pri 180°C. Dávajte pozor, aby ste cestoviny nepripálili.

UŽITOČNÉ RADY

Cestoviny môžu byť naplnené nielen mäsom, ale aj mletým kuracím mäsom a dokonca aj rybami: všetko závisí od vašich chuťových preferencií. Samotný proces varenia sa nezmení.

MIMOchodom

Aby boli cestoviny plnené mäsom ešte jemnejšie, pečte ich v omáčke. Ideálny je bešamel vyrobený z mlieka, múky a masla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik