K receptu
Na večeru sa môže podávať šalát z chobotnice, kukurice a kapusty, najmä ak ste si slávnostne sľúbili, že sa v noci nebudete prejedať. Napodiv, toto chutné, celkom sýte jedlo je ľahko stráviteľné a nedáva nepríjemný pocit ťažkosti. Okrem toho je tento šalát skvelou voľbou na obed v kancelárii: pripravte si ingrediencie doma, vložte ich do nádoby, vezmite si ich so sebou a tesne pred jedlom dochuťte majonézou. Chobotnicu len nevarte príliš dlho, inak stratí jemnú textúru a stane sa gumovou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 259,56 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 30,64 g/11,43 g/10,19VarenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍvajcia – 3 ks jatočné telá strednej veľkosti – 4 ks biela kapusta – 250 g stredne veľká čerstvá uhorka – 1 ks petržlen – 4 vetvičky konzervovaná kukurica – 150 g majonéza – 100 g soli. mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia uvarené natvrdo na kalamáre, kukuricu a kapustový šalát. Vložte ich do naberačky, zalejte vodou a zapáľte. Priveďte do varu a varte 10 minút na strednom ohni. Ochlaďte tečúcou vodou.
Krok 2
Telá chobotnice na šalát ošúpeme a odstránime vnútornosti. Varte vo vriacej osolenej vode do mäkka 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 3
Natvrdo uvarené vajcia na šalát ošúpeme, dve nakrájame na malé kocky a tretie na plátky. Bielu kapustu nakrájame nadrobno, dáme do misy, posypeme soľou a zľahka potrieme rukami.
Krok 4
Mrkvu dôkladne umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Čerstvú uhorku umyte a odrežte konce. Ovocie nakrájame na tenké prúžky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, lístky oberieme a nasekáme.
Krok 5
Vložte konzervovanú kukuricu do sitka a opláchnite studenou prevarenou vodou. Vychladnuté telá chobotníc nakrájajte na pásiky a vložte do veľkej misy.
Krok 6
Do misky s kalamármi pridáme kukuricu, na kocky nakrájané vajcia, mrkvu, uhorku, petržlenovú vňať a kapustu (zľahka roztlačíme). Soľ, korenie a zmiešajte s majonézou. Šalát ozdobíme plátkami vajíčka.
UŽITOČNÉ RADY
Mrkvu na šalát z chobotnice, kukurice a kapusty je lepšie nastrúhať nie na bežnom strúhadle, ale na špeciálnom strúhadle, aby ste získali tenké slamky s hrúbkou nie väčšou ako 1,6 mm.
MIMOchodom
Bielu kapustu v šaláte z chobotnice a kukurice je možné nahradiť čínskou kapustou, ako aj kapustou (chrumkavé listy šťavnatého ľadovca sú perfektné).