K receptu
Veľmi chutné jedlo z kuracej pečene na obed alebo večeru. Jemnosť spočíva v tom, že všetky ingrediencie sú vyprážané veľmi rýchlo a oddelene, takže kuracia pečeň, cibuľa, paradajky a huby musia byť pripravené vopred. Rovnako ako riad, do ktorého ich budete prenášať.
zložitosť: priemer Kalórie: 621,02 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 50,85 g/28,34 g/35,76Hlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE12 šampiňónov alebo hríbov rastlinný olej cibuľa – 1 cibuľa 900 g kuracia pečeň 1 lyžička. mletá paprika 0,5 šálky suché biele víno soľ veľké paradajky 0,5 lyžičky. semienka feniklu, múka – 1 šálka, olivový olej – 2 polievkové lyžice, cesnak – 1 strúčik Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
1. Huby umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Odstráňte spojivové filmy z kuraciej pečene. Kuracie pečienky vložte do cedníka, opláchnite, položte na papierové obrúsky a nechajte dôkladne vysušiť. V miske zmiešame múku a papriku. Kúsky pečene vložíme do zmesi a odložíme.
Krok 2
Zahrejte 3 polievkové lyžice v hrnci. l. rastlinný olej a 1 polievková lyžica. l. krémová. Smažte huby 1 minútu. Preneste dierovanou lyžicou do inej misky.
Krok 3
Do toho istého hrnca pridajte zvyšný rastlinný olej a maslo. Smažte cibuľu a cesnak 2 minúty. Bez odstránenia hrnca z ohňa presuňte cibuľu a cesnak do misky s hubami.
Krok 4
Vložte pečeň do hrnca. Smažte za stáleho miešania 5 minút, v prípade potreby pridajte rastlinný olej. Pečeň preložíme do čistej misy. Nechajte panvicu na ohni.
Krok 5
Aby bola kuracia pečeň šťavnatá a mäkká, musíte ju vyprážať v malých porciách na veľmi horúcej panvici na veľkom množstve oleja.
Krok 6
Do hrnca nalejeme víno, pridáme semienka feniklu. Omáčku prevaríme (5 minút).
Krok 7
Do hrnca s omáčkou vráťte huby, cibuľu a cesnak a kuraciu pečeň, pridajte soľ, korenie a premiešajte. Varte 5 minút. Paradajku umyjeme, zalejeme vriacou vodou a zbavíme šupky, dužinu nakrájame na veľké kocky. Pridajte do hotového jedla, premiešajte a ihneď podávajte.