K receptu
Pravdepodobne ste tento šalát ešte neskúšali, a tak máte šancu nepremeškať príležitosť a pripraviť si nové originálne jedlo práve teraz. Ľadový šalát s mini cheesecakes a cherry paradajkami pripravíte už za pol hodinu. Navyše, najťažšie je upiecť malé tvarohové koláče, ale s tým sa určite dokážete vyrovnať, sme si istí. A potom je všetko jednoduché: nakrájajte paradajku a reďkovku, natrhajte šalát a pripravte omáčku. Na dresing budete potrebovať olivový olej, citrónovú šťavu a korenie podľa chuti.
zložitosť: priemer Kalórie: 579,79 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 18,86 g/42,49 g/29,17ŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 hlávka ľadového šalátu 200 g cherry paradajky 8 ks. reďkovky 4 lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava soľ čerstvo mleté čierne korenieNa tvarohové koláče:300 g tvarohu s obsahom tuku 9-11% 1 vajce 4 polievkové lyžice. l. múka ½ lyžičky. soľ 4 lyžice. l. rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte tvarohové koláče. Vo veľkej miske kombinujte tvaroh s vajcom a soľou, pridajte 2 polievkové lyžice. l. múku a dôkladne premiešame. Cesto necháme 15 minút teplé. Zvyšnú múku nasypeme do taniera. Lyžičku cesta odoberte, mokrými rukami vyvaľkajte do gule veľkosti vlašského orecha a vyvaľkajte v múke. Mierne sploštíme a položíme na plech s papierom na pečenie. Pokračujte vo formovaní tvarohových koláčov, kým sa neminie cesto.
Krok 2
Vo veľkej panvici zohrejte rastlinný olej a pridajte tvarohové koláče. Varte na miernom ohni prikryté 3-4 minúty. Odstráňte pokrievku, otočte tvarohové koláče na druhú stranu a varte ďalšie 2-3 minúty. Položte v jednej vrstve na tanier a nechajte vychladnúť.
Krok 3
Listy šalátu natrháme na malé kúsky. Reďkovky nakrájame na tenké plátky, paradajky nakrájame na 2-4 časti. V malej miske rozšľaháme olivový olej s citrónovou šťavou, soľou a korením. Ľadový šalát a zeleninu dáme do veľkej šalátovej misy, pridáme mini cheesecaky a pokvapkáme dresingom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak je to možné, pripravte tvarohové koláče bezprostredne pred podávaním šalátu. Chutia lepšie teplé.
UŽITOČNÉ RADY
Ľadový šalát vzhľadom aj chuťou pripomína bielu kapustu. Preto sa dá úplne nahradiť bežnou kapustou. Skúste si len vybrať mladú hlávku kapusty alebo nepoužívajte príliš tvrdé listy zo starej.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 7,66 g (9,58 % dennej hodnoty) • tuky 11,35 g (12,62 %) • sacharidy 8,58 g (5,11 %) • kcal 165,87 (9,22 %) • sodík 97,65 mg (6,73 %) • cukor celkom 2,24 g 4,48 %) • EFA 2,26 g (11,30 %) • vláknina 1,03 g (3,43 %)