K receptu
Lasagne z lístkového cesta sú, samozrejme, skôr variáciou na mnohými milované jedlo, a to celkom zadarmo. Jediným ospravedlnením pre takéto bezplatné spracovanie klasiky je chuť jedla: je skutočne veľkolepá a skutočne blízka originálu. Okrem toho je princíp varenia dodržaný do najmenších detailov. A musíte uznať, že lístkové cesto sa dá kúpiť ľahšie ako špeciálne plechy a stojí menej. No, ak toto jedlo nechcete nazývať „lasagne“, prosím! Nazvite to mäsový koláč a nepochybujte, že to vaša domácnosť ocení.
zložitosť: priemer Kalórie: 858,46 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny Použité: 34,55 g/58,15 g/59,00Hlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmrazené lístkové cesto bez kvasníc – 900 g hovädzej dužiny – 400 g bravčovej dužiny – 300 pohánkovej cibule – 100 g paradajok – 400 g masla – 100 g paradajkového pretlaku – 2 polievkové lyžice. l. sušené talianske bylinky – 1 lyžička – 2 lyžice. l mlieko – 450 ml mletý muškátový oriešok – na špičke noža tvrdý syr – 250 g soľ – podľa chuti čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na lasagne. Lístkové cesto vyberte z obalu a nechajte ho úplne rozmraziť pri izbovej teplote (ak máte čas, lepšie v chladničke).
Krok 2
Pripravte si náplň do lasagní. Mäso prejdite cez mlynček na mäso s jemnou mriežkou. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Paradajky umyte a nakrájajte na polovice. Potom ich držte za konvexnú stranu a nastrúhajte do misy na hrubom strúhadle. Šupku zlikvidujte.
Krok 3
Na panvici rozpustíme 50 g masla. Pridajte cibuľu a za stáleho miešania jemne opražte. Pridajte mäso. Za stáleho miešania smažte na strednom ohni, kým sa farba nezmení.
Krok 4
Pridajte strúhané paradajky, paradajkový pretlak a sušené bylinky. Soľ a korenie podľa chuti. Plnku lasagní dusíme na miernom ohni 30 minút. Občas premiešame. V prípade potreby môžete pridať trochu vody, vývar alebo suché červené víno.
Krok 5
Pripravte si bešamelovú omáčku. V hrnci rozpustite zvyšné maslo. Pridajte múku a za stáleho miešania smažte na strednom ohni do zlatista. Potom za stáleho miešania metličkou nalejte mlieko. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Za stáleho miešania vareškou varíme do zhustnutia.
Krok 6
Syr nastrúhajte na strednom strúhadle. Lístkové cesto na lasagne rozvaľkáme na 2 mm hrubú vrstvu a vykrajujeme z nej 4 vrstvy na veľkosť zapekacej misy (cca 20–22 cm x 30–35 cm).
Krok 7
Panvicu vymastíme malým množstvom bešamelovej omáčky. Uložíme vrstvu lístkového cesta a navrch natrieme tretinu mäsovej plnky. Nalejte 3-4 lyžice. l. omáčkou, posypeme strúhaným syrom podľa chuti. Prikryjeme druhým plátom cesta.
Krok 8
Opäť pridáme mäsovú plnku, omáčku a syr. Prikryjeme tretím plátom lístkového cesta. Navrch natrieme zvyšnú plnku, trochu omáčky a syra. Umiestnite štvrtý plát cesta. Na vrch nalejte zvyšný bešamel. Posypeme strúhaným syrom a pečieme asi 40 minút pri 190°C.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Aby mala bešamelová omáčka na lasagne príjemnú jednotnú konzistenciu, bez hrudiek múky, pretrieme ju za horúca cez jemné sitko a až potom použijeme podľa receptu.
MIMOchodom
Plátky takéhoto cesta na lasagne by sa mali vyvaľkať celkom na tenko. V tomto prípade budú dokonale uvarené, namočené v bešamelovej omáčke a paradajkovo-mäsovej plnke.