Lekári varujú: vodné melóny a melóny môžu byť škodlivé pre niektoré kategórie ľudí
Nie každý si môže dopriať letné ovocie
Odborníci z lekárskeho telegramového kanála „Husia koža“ hovorili o potenciálnych rizikách konzumácie melónov a melónov pre určité skupiny ľudí. Podľa nich by tieto plody mali s opatrnosťou konzumovať ľudia s cukrovkou, obezitou a gastrointestinálnymi problémami.
Odborníci vysvetlili, že vodné melóny a melóny obsahujú veľké množstvo cukru, čo môže u diabetikov viesť k prudkým výkyvom hladiny glukózy v krvi. Tiež vysoký obsah vody a cukru v týchto plodoch môže zhoršiť stav obéznych ľudí a spôsobiť nepríjemné príznaky u tých, ktorí trpia gastrointestinálnymi ochoreniami.
Tehotné ženy by mali byť opatrné aj pri konzumácii vodného melónu a melónov pre ich močopudný účinok, ktorý môže zvýšiť stres na obličky.
Ak sa však konzumujú s mierou, vodné melóny a melóny môžu byť prospešné. Pomáhajú znižovať opuchy a pálenie záhy vďaka vysokému obsahu vody a vitamínov.
Referencia: Plodiny melónu pochádzajú z tropických a subtropických krajín Ázie, Afriky a Ameriky. Ich plody (melón, melón, tekvica, cuketa) sa konzumujú čerstvé a používajú sa ako kŕmne plodiny, ako aj v medicíne. Obsahujú draslík, vápnik, sodík, horčík, železo, fosfor, síru. Melóny tiež obsahujú vitamín C, karotén, tiamín a riboflavín. Väčšina melónov má dlhé stonky plaziace sa po zemi, veľké listy a veľké žlté kvety, ale existujú aj kríkové formy rastlín.
Predtým sme písali o tom, ktoré ovocie a bobule pomôžu zachovať krásu a zdravie až sto rokov.