Majstrovský squashový kaviár je lepší ako z obchodu: na zimu si z neho balím 95 plechoviek – sú pozametané ešte skôr, ako príde prvé chladné počasie
Vezmite si ho do zbierky zimnej prípravy
Ak vás vaša záhrada poteší úrodou cukety, potom je čas pripraviť si lahodnú squashový kaviár na zimu, recept na ktorý zdieľali autori telegramového kanála „My Sunsets“. Občerstvenie sa ukáže byť mnohokrát chutnejšie ako z obchodu.
Budete potrebovať:
- 3 kilogramy cukety;
- 1 kilogram cibule;
- 250 gramov paradajkovej pasty;
- 150 ml rastlinného oleja;
- 3 lyžice granulovaného cukru;
- 3 lyžice soli;
- 1 lyžička mletého čierneho korenia;
- 1 lyžička papriky;
- 3 polievkové lyžice 9% octu
.
Postup prípravy:
Cuketu umyjeme, nakrájame na polkruhy a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky, opečte v rastlinnom oleji dozlatista a prejdite cez mlynček na mäso.
V hlbokom hrnci zmiešajte cibuľu a cuketu, pridajte paradajkovú pastu, rastlinný olej a soľ. Suroviny dôkladne premiešame, položíme na sporák a na miernom ohni varíme 80 minút.
Po čase do zmesi pridajte kryštálový cukor, čierne korenie, papriku a nechajte na ohni ďalších 10 minút. Potom hmotu rozdrvte mixérom do hladka a na konci pridajte ocot.
Zmes nalejte do upravených sklenených nádob, zatvorte viečkom a ochlaďte hore dnom pod prikrývkou. Z hotového squashového kaviáru môžete okamžite odobrať vzorku alebo ho nechať na uskladnenie až do zimného chladu. Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, ako pripraviť marhuľovú cukrovinku na zimu.