K receptu
Medovo-orechový dresing, ktorý sme použili v tomto šaláte, by sa hodil aj k studenému údenému mäsu alebo hydine.
zložitosť: ľahko Kalórie: 163,02 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 3,05 g/11,89 g/11,70BlenderPraženieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g sladkého melóna a/alebo vodného melónu 2 malé čerstvé uhorky hrsť surových mandlí 100 g čerstvých fazuľových klíčkov stredný zväzok reďkoviek malý zväzok zelenej cibule 1 lyžička. arašidové maslo stredne veľa žerucha soľNa tankovanie:3 polievkové lyžice. l. olej z vlašských orechov 1,5 lyžičky. medová šťava z polovice limetky čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte semená a kôru z melónu a / alebo vodného melónu a nakrájajte na kocky.
Krok 2
Uhorky ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Všetko dáme do cedníka nastaveného do misy, pridáme trochu soli a premiešame.
Krok 3
Ak chcete mandle olúpať, zalejte ich vriacou vodou a priveďte do varu; potom ju po častiach premiestnite do studenej vody, vyberte ju a mandle 2 prstami kĺzavým pohybom stlačte – šupka by mala „skĺznuť“.
Krok 4
Každý orech rozlomte na polovicu a mandle opražte do zlatista.
Krok 5
Reďkovky nakrájajte na plátky, zmiešajte v miske s klíčkami a nakrájanou zelenou cibuľkou. Pridajte melón s uhorkami. Do šalátu nie je potrebné pridávať šťavu scedenú z cedníka.
Krok 6
Na dresing vyšľaháme v mixéri med, limetkovú šťavu a orechový olej. Pridajte dresing do šalátovej misy a opatrne, dávajte pozor, aby ste nerozdrvili klíčky, premiešajte.
Krok 7
Listy žeruchy položte na taniere. Na listy poukladáme pripravený šalát, posypeme mandľami a čerstvo mletým korením. Ihneď podávajte.
MIMOchodom
Nemôžeme zdvihnúť ruky, aby sme vyliali šťavu, ktorá vytiekla z melóna a uhoriek. Pridajte k tomu pohár prírodného jogurtu a olúpanú uhorku, nastrúhanú na jemnom strúhadle; zmiešajte v mixéri s niekoľkými kúskami ľadu. Je to skvelé osviežujúce popoludňajšie občerstvenie.