Môj manžel vyžaduje, aby každý deň varil toto vynikajúce letné paradajkové predjedlo: ukázalo sa, že je veľmi chutné, pikantné a šťavnaté – celé tajomstvo je v špeciálnej marináde
Nemôžete ťahať svoju rodinu za uši
Gazdinkám bolo povedané, ako pripraviť úžasné letné občerstvenie z paradajok. Ukazuje sa veľmi chutné, stredne pikantné a stredne pikantné. Vynikajúce k akémukoľvek hlavnému jedlu a mäsu. Nenahraditeľný v prírode aj na vidieku. Rodina to zametie v priebehu niekoľkých minút.
Na prípravu lahodnej pochúťky budete potrebovať:
- paradajka – 5 ks;
- cibuľa – 3 ks;
- cesnak – 3 strúčiky;
- Slnečnicový olej – 4 polievkové lyžice;
- citrónová šťava – 2 polievkové lyžice;
- bazalka – pol čajovej lyžičky;
- horúca červená paprika – ¼ lyžičky;
- med – 1,5 lyžice;
- soľ – pol lyžičky.
Najprv si nakrájame paradajky na kolieska a cibuľu na kolieska. Potom musíte nakrájať cesnak.
V ďalšej fáze musíte pripraviť dresing: do malej misky nalejte med, pridajte citrónovú šťavu, nalejte slnečnicový olej, pridajte soľ, horúcu červenú papriku a bazalku. Všetko dôkladne premiešame.
Potom by ste si mali vziať pohár a zostaviť predjedlo vo vrstvách: položte paradajky, cibuľu, cesnak, potom opäť paradajky a cibuľu s cesnakom. Nalejte marinádu, zatvorte veko a pretrepte. Vložte do chladničky na pol hodiny alebo dokonca hodinu. Čím dlhšie bude takéto občerstvenie sedieť na chladnom mieste, tým bude chutnejšie.
V publikácii Khibiny sa predtým uvádzalo, ako pripraviť úžasné nakladané paradajky.