Mušle v paradajkovej omáčke

K receptu

Mušle v paradajkovej omáčke sú vynikajúce jedlo, ktoré sa nehanbí podávať hosťom, aj keď sú veľmi sofistikovaní gurmáni. Toto elegantné horúce predjedlo sa dokonale hodí k suchému bielemu vínu! Je pravda, že takéto komplimenty sú spravodlivé, ak hovoríme o domácej omáčke z čerstvých zrelých paradajok. Nie je na tom nič zložité, no výsledok je úplne iný ako pri použití hotového, hoci aj najdrahšieho a propagovaného. Čo sa týka mušlí, vhodné sú mrazené, ošúpané, ktoré by sa pred použitím nemali rozmrazovať.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajky – 1 kg cesnak – 4 strúčiky olivový olej – 2 polievkové lyžice. l. biely vínny ocot – 2 lyžice. l bazalka – 1 malá vetvička šalvie – 1 malá vetvička mletého kmínu – na špičke noža mrazené mušle bez škrupín – 600 g soli, čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si paradajkovú omáčku na mušle. Na vrchu každej paradajky urobte ostrým nožom rez v tvare kríža. Ovocie vložte do vriacej vody a nechajte 1 minútu.

Krok 2

Paradajky preložíme do cedníka. Niekoľkokrát opláchnite ľadovou vodou a potom vyčistite. Ovocie nakrájajte na polovicu a odstráňte semená. Dužinu nasekáme nadrobno.

Krok 3

Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridajte cesnak a smažte 1 minútu. Pridajte pripravené paradajky a zalejte octom. Omáčku dusíme na miernom ohni 10 minút.

Krok 4

Omáčku podľa chuti osolíme, okoreníme, ochutíme rascou. Lístky šalvie a bazalky nasekáme nadrobno. Do paradajkovej omáčky pridajte mušle a bylinky. Varíme prikryté 4 minúty.

UŽITOČNÉ RADY

Mušle sú nielen veľmi chutné, ale aj zdravé. Obsahujú Omega-3 mastné kyseliny, vitamíny (A, B, C, E), ale aj jód, horčík a fosfor. Pravidelná konzumácia mušlí preto priaznivo pôsobí na tráviaci systém, imunitný, kostný a kardiovaskulárny systém.

MIMOchodom

Mušle v paradajkovej omáčke môžete dochutiť nielen rascou, ale aj iným korením. Môže ísť o mletý kmín, kardamón, muškátový oriešok alebo kardamón.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik