K receptu
Ďalším prípravkom s aróniou sú nakladané uhorky. Uhorky sú chutné, chrumkavé, ale trochu nezvyčajné vo farbe – s bordovým odtieňom.
zložitosť: priemer Porcie: 15 varenie: 24 hodín Pridať. čas: 5 hodínKonzervovanieMorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVeľká nocPiknikVianoceINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍmalé uhorky arónia (1/4 objemu uhoriek) medovka 1 zväzokNa marinádu:voda 1 l cukor 3 PL soľ 2 PL octu 9% 3 PL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Namočte uhorky na niekoľko hodín do veľmi studenej vody. Ak je uhoriek veľa, tak ich namočím priamo do kúpeľa. Uhorky umyte a odrežte konce.
Krok 2
Vytrieďte arónie. Niektoré je možné oslobodiť od konárov a niektoré môžu zostať na konároch. Jarabinu umyte pod tečúcou vodou, potom ju vložte do cedníka a zalejte vriacou vodou.
Krok 3
Citrónový balzam dôkladne umyte teplou prevarenou vodou.
Krok 4
Uhorky a jarabiny vložte do sterilných pohárov, na bočné steny kolmo položte konáre medovky. Pripravené uhorky s bobuľami a melisou zalejeme vriacou vodou. Zakryte sterilnými viečkami, prikryte uterákom a nechajte 5 – 10 minút pôsobiť.
Krok 5
Vodu sceďte, priveďte do varu, na rovnakú dobu nalejte druhýkrát. Po tretíkrát vodu scedíme, pridáme cukor a soľ podľa receptu. Marinádu priveďte do varu, nalejte do octu. Vriacu marinádu nalejte do pohárov a hermeticky uzavrite. Poháre otočte hore dnom, prikryte prikrývkou a udržiavajte v teple, kým úplne nevychladnú.
Krok 6
Nakladané uhorky s aróniou a melisou skladujeme na chladnom mieste. Vynikajúce predjedlo na každodenné a sviatočné stoly! Dobrú chuť!