Nakladané uhorky s aróniou a melisou

K receptu

Ďalším prípravkom s aróniou sú nakladané uhorky. Uhorky sú chutné, chrumkavé, ale trochu nezvyčajné vo farbe – s bordovým odtieňom.

zložitosť: priemer Porcie: 15 varenie: 24 hodín Pridať. čas: 5 hodínKonzervovanieMorenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyKarnevalNový rokVeľká nocPiknikVianoceINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍmalé uhorky arónia (1/4 objemu uhoriek) medovka 1 zväzokNa marinádu:voda 1 l cukor 3 PL soľ 2 PL octu 9% 3 PL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Namočte uhorky na niekoľko hodín do veľmi studenej vody. Ak je uhoriek veľa, tak ich namočím priamo do kúpeľa. Uhorky umyte a odrežte konce.

Krok 2

Vytrieďte arónie. Niektoré je možné oslobodiť od konárov a niektoré môžu zostať na konároch. Jarabinu umyte pod tečúcou vodou, potom ju vložte do cedníka a zalejte vriacou vodou.

Krok 3

Citrónový balzam dôkladne umyte teplou prevarenou vodou.

Krok 4

Uhorky a jarabiny vložte do sterilných pohárov, na bočné steny kolmo položte konáre medovky. Pripravené uhorky s bobuľami a melisou zalejeme vriacou vodou. Zakryte sterilnými viečkami, prikryte uterákom a nechajte 5 – 10 minút pôsobiť.

Krok 5

Vodu sceďte, priveďte do varu, na rovnakú dobu nalejte druhýkrát. Po tretíkrát vodu scedíme, pridáme cukor a soľ podľa receptu. Marinádu priveďte do varu, nalejte do octu. Vriacu marinádu nalejte do pohárov a hermeticky uzavrite. Poháre otočte hore dnom, prikryte prikrývkou a udržiavajte v teple, kým úplne nevychladnú.

Krok 6

Nakladané uhorky s aróniou a melisou skladujeme na chladnom mieste. Vynikajúce predjedlo na každodenné a sviatočné stoly! Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik