Niçoise s tuniakom, zemiakmi a zelenými fazuľkami

K receptu

Niçoise je francúzske jedlo pomenované podľa mesta Nice, kde bolo vynájdené. Tuniakový šalát Niçoise je obľúbenou voľbou v reštauráciách, ale je ľahké si ho pripraviť aj doma. V reštauračnej verzii obsahuje nicoise okrem tuniaka čerstvá zelenina (najčastejšie sa pripravuje so zemiakmi), varené vajcia, olivy, veľa zeleniny a do olivového oleja sa vždy pridáva vínny ocot alebo čerstvo vytlačená citrónová šťava- šalátová omáčka na báze.

zložitosť: ťažké Kalórie: 525,97 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 37,52 g/28,16 g/30,35ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g filet z tuniaka 500 g malých zemiakov 200 g zelenej fazuľky 4 paradajky 100 g rukoly polovica červenej cibule 2 vajcia 50 g vykôstkovaných olív 1 polievková lyžica. l. kapary 3 vetvičky bazalky 3 vetvičky petržlenu 1 polievková lyžica. l. olivový olej 1 lyžička. červený vínny ocot ½ lyžičky. cukor ½ lyžičky. soľNa tankovanie4 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 lyžička. vínny ocot 1 lyžička. obilná horčica ½ lyžičky. cukorsoľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu niçoise s tuniakom, zemiakmi a zelenými fazuľkami prevarte 1 liter vody, pridajte soľ a ošúpané zemiaky. Varte prikryté na strednom ohni 10 minút, pridajte fazuľu a varte ďalších 5 minút. Vývar scedíme a zeleninu osušíme.

Krok 2

Vajcia uvaríme na tvrdo, 7 minút. Zalejeme studenou vodou, mierne vychladíme, ošúpeme a pozdĺžne rozrežeme na 4 časti. Paradajky nakrájame na plátky.

Krok 3

Cibuľu nakrájame nadrobno, dáme do misky, zalejeme octom a 1 polievkovou lyžičkou. l. vodu, pridajte cukor, soľ a korenie. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte 10 minút pôsobiť.

Krok 4

Na prípravu dresingu zmiešajte všetky ingrediencie v malej miske a rozšľahajte vidličkou.

Krok 5

Vo veľkej mise zmiešame zemiaky, fazuľu, paradajky, olivy a kapary, pridáme lístky rukoly, nahrubo nasekané lístky bazalky a petržlenovú vňať a zalejeme polovicou dresingu. Šalát jemne premiešajte a položte na veľký tanier.

Krok 6

Filety tuniaka osušíme papierovými utierkami, dochutíme soľou, korením a potrieme olivovým olejom. Grilovaciu panvicu dobre rozohrejeme a položíme rybu. Smažte na silnom ohni 2 minúty, otočte na druhú stranu a varte ďalších 1,5 minúty. Tuniak by mal vo vnútri zostať jasne ružový. Položte filé na dosku, nechajte 5 minút pôsobiť a potom nakrájajte na tenké plátky.

Krok 7

Plátky tuniaka, nakladanú cibuľku a vajcia nakrájané na štvrtiny poukladáme na šalát, pokvapkáme zvyšným dresingom a ihneď podávame.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Niçoise môžeme podávať teplé alebo vychladené – všetko závisí od preferencií jedlíka. Je lepšie to robiť po častiach, krásne naaranžovať tuniaka na malé kúsky na zvyšok ingrediencií v šaláte.

UŽITOČNÉ RADY

V prípade potreby sa do šalátu Niçoise pridávajú zelené fazuľky. Kuracie vajcia v šaláte je možné nahradiť prepeličím vajcom – na tanieri vyzerajú elegantnejšie. Zemiaky vyberajte s nízkym obsahom škrobu, aby sa vám pri varení v šaláte nerozpadali. A tuniaka neprepečte – vo vnútri by mal zostať bledoružový.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 7,62 g (9,53 % dennej hodnoty) • tuky 6,48 g (7,20 %) • sacharidy 6,98 g (4,15 %) • kcal 115,52 (6,42 %) • sodík 217,21 mg (14,98 %) • celkový cukor 1,70 g 3,40 %) • EFA 1,14 g (5,70 %) • vláknina 1,33 g (4,43 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik