Okroshka na kvase s horčicou

K receptu

Okroshka na kvase s horčicou je jedlo s charakterom, ktoré sa vyznačuje jasnou a bohatou chuťou. Preto, ak máte radi jemnejšie a pokojnejšie varianty, dajte prednosť receptom s kefírom. Naša verzia je venovaná všetkým fanúšikom skutočnej, brutálnej okroshky, pretože aj kvas sa ponúka na prípravu nezávisle. A práve táto ingrediencia v kombinácii s horčicou dodáva pokrmu zvláštnu pikantnosť a sviežosť. Zvyšné suroviny nie sú pôvodné, až na to, že namiesto mäsa alebo klobásy použijeme varený hovädzí jazyk. Vo všeobecnosti, napriek tomu, že príprava okroshky s kvasom a horčicou je pomalý proces, s výsledkom budete určite spokojní a nikdy nebudete ľutovať strávený čas.

zložitosť: ťažké Kalórie: 567,67 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 31,44 g/22,64 g/61,40VareniepolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 zrnká čierneho korenia 200 g reďkovky zväzok kôpru zväzok zelenej cibule 1 cibuľa 1 polievková lyžica. l. pripravená horčica 6 lyžíc. l. kyslá smotana s obsahom tuku aspoň 20% 300 ks hovädzí jazyk 4 vajcia 1 mrkva 200 g zemiakov 200 g uhoriekNa kvas okroshka (5 litrov)cukor 5 litrov vody 1 lyžička. živé kvasnice 200 ml kvasu mladina polovica bochníka ražného chleba Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte kvass. Ražný chlieb nakrájajte na ľubovoľné plátky. Rúru predhrejeme na 200ºC a kúsky chleba upečieme na plechu do chrumkava. Ak sa tak nestane, kvas nebude taký bohatý na chuť a farbu. Ak je chlieb prepečený, hotový nápoj zhorkne.

Krok 2

Výsledné sušienky vložte do hrnca a pridajte 5 litrov studenej vody. Priveďte do varu, odstráňte z tepla a pridajte kvass mladinu. Pridajte cukor a premiešajte. Po rozpustení cukru a sladiny by mal obsah panvice vychladnúť na izbovú teplotu.

Krok 3

Pridáme rozdrobené droždie a umyté hrozienka. Umiestnite panvicu s budúcim kvasom na teplé miesto. Kvások by sa nikdy nemal variť, preto je veľmi dôležité dať ho do teplej, nie horúcej tekutiny. Živé kvasnice začnú kvasný proces a hrozienka ho podporia. Bude to trvať 12 až 24 hodín.

Krok 4

Na konci kysnutia bude chlieb a hrozienka plávať a spolu s penou vytvoria takzvaný uzáver. Teraz musíte kvas precediť cez dve vrstvy gázy a sito. Scedený nápoj nalejeme do fliaš, zaviečkujeme a dáme do chladničky. Tento kvas sa môže opiť okamžite alebo skladovať 3 dni. Z prijatých 5 litrov kvasu bude jeden potrebný na okroshku.

Krok 5

Zemiaky na okroshku uvarte v plášti, ochlaďte a ošúpte. Zemiaky, čerstvé reďkovky a uhorky nakrájame na malé kocky. Všetky zložky by mali byť nakrájané rovnako jemne. Musíme si uvedomiť, že okroshka je studená polievka a nie zeleninový šalát namočený v kvase.

Krok 6

Jemne nakrájajte kôpor a zelenú cibuľu. Môžete použiť petržlen, ale uprednostňuje sa kôpor so sviežou arómou. Chybou nebude, ak do okrošky pridáte nasekané listy čerstvého šalátu či špenátu, ale aj sladkú papriku.

Krok 7

Hovädzí jazyk na okroshku varte aspoň 2 hodiny na miernom ohni v dobre osolenej vode spolu s ošúpanou cibuľou, mrkvou a paprikou. Či je váš jazyk pripravený, môžete skontrolovať tak, že ho prepichnete nožom. Ak je jazyk uvarený, nôž by mal ľahko prejsť. Odstráňte fóliu z hotového horúceho jazyka pod tečúcou studenou vodou. Necháme vychladnúť a nakrájame na rovnaké malé kúsky ako zeleninu.

Krok 8

Vajíčka uvaríme natvrdo, varíme 5 minút. Ak je škrupina vajíčka prasknutá, musíte do vody pridať veľa soli, potom sa bielok zrazí a nevytečie. Uvarené vajcia ochlaďte v studenej vode a odstráňte škrupiny. Oddeľte bielky a žĺtky. Bielky nakrájame nadrobno.

Krok 9

Vaječné žĺtky precedíme cez sitko. Zmiešame s horčicou a kyslou smotanou na pastu. Ak chcete, aby chuť okroshky bola ostrejšia, pridajte zelenú cibuľku, tiež pretretú cez sito. Na rovnaký účel môžete namiesto horčice použiť strúhaný chren – okrem pikantnosti dodá okroshke aj špecifickú arómu.

Krok 10

Do zmesi kyslej smotany, horčice a žĺtkov postupne nalejte 1 liter kvasu. Pridajte soľ a dôkladne premiešajte. Okroshechny kvass je pripravený. Mal by mať bohatú chuť a hustú konzistenciu. Hotový kvas okroshka môžete použiť okamžite alebo ho môžete naliať do fľaše a vložiť do chladničky na 1 hodinu.

Krok 11

Položte 1 polievkovú lyžičku na tanier. l. každá ingrediencia: nakrájané reďkovky, uhorky, zemiaky, jazyk, bielka a nasekaný kôpor. Všetko zalejeme studeným kvasom okroshka. Posypeme nakrájanou zelenou cibuľkou. Podávajte okroshku s kvasom a horčicou s kyslou smotanou a ražným chlebom.

UŽITOČNÉ RADY

Niekedy sa na okroshku používa niekoľko druhov mäsa a/alebo lahôdok. Jeden recept môže kombinovať hovädzie mäso, bravčové mäso a jazyk, ako aj akékoľvek varené mäso so sýteným mäsom alebo varenou údenou šunkou.

MIMOchodom

Zemiaky na okroshku s kvasom a horčicou je lepšie uvariť deň pred prípravou misky, aby mali čas dôkladne vychladnúť. V tomto prípade bude jednoduchšie nakrájať olúpané hľuzy na úhľadné kocky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik