Omeleta na panvici so syrom, paradajkami a cibuľou

K receptu

Aké jedlo sa môže považovať za najlepšie rodinné raňajky, samozrejme omeleta na veľkej panvici s čerstvými sladkými paradajkami, cibuľou a syrom. Na omeletu sme použili syr. Čerstvé paradajky v tejto omelete je možné nahradiť sušenými alebo konzervovanými.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE5 veľkých vajec 40 ml smotany 1 veľká zrelá paradajka 1 červená sladká krymská cibuľa 1 strúčik cesnaku 150 g syra feta (môže byť kozí alebo ovčí) 3 polievkové lyžice. l. soľ ghee, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vajcia vyšľaháme so soľou a smotanou do hladka. Syr rozdrobte nie príliš najemno.

Krok 2

Paradajky nakrájajte na veľké plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na stredné polovičky. Nakrájajte cesnak a posypte paradajkami.

Krok 3

Na panvici zohrejte 2 polievkové lyžice. l. olej, pridajte cibuľu, smažte na vysokej teplote 1-2 minúty.

Krok 4

Vložte paradajky do panvice, smažte na vysokej teplote 1 minútu, otočte.

Krok 5

Zalejeme vaječnou zmesou a ihneď posypeme syrom. Znížte teplotu na strednú úroveň varte, jemne pohybujte vaječnou hmotou tak, aby tekutina kvapkala na miesto, kde sú všetky kusy, 2 minúty. Znížte teplo na minimum.

Krok 6

Boky panvice polejeme zvyšným rozpusteným maslom, aby maslo pretieklo pod omeletu. Prikryjeme pokrievkou a varíme ďalšie 3 minúty. Okoreníme a podávame na nahriatych tanieroch.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik