K receptu
Aké jedlo sa môže považovať za najlepšie rodinné raňajky, samozrejme omeleta na veľkej panvici s čerstvými sladkými paradajkami, cibuľou a syrom. Na omeletu sme použili syr. Čerstvé paradajky v tejto omelete je možné nahradiť sušenými alebo konzervovanými.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE5 veľkých vajec 40 ml smotany 1 veľká zrelá paradajka 1 červená sladká krymská cibuľa 1 strúčik cesnaku 150 g syra feta (môže byť kozí alebo ovčí) 3 polievkové lyžice. l. soľ ghee, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia vyšľaháme so soľou a smotanou do hladka. Syr rozdrobte nie príliš najemno.
Krok 2
Paradajky nakrájajte na veľké plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na stredné polovičky. Nakrájajte cesnak a posypte paradajkami.
Krok 3
Na panvici zohrejte 2 polievkové lyžice. l. olej, pridajte cibuľu, smažte na vysokej teplote 1-2 minúty.
Krok 4
Vložte paradajky do panvice, smažte na vysokej teplote 1 minútu, otočte.
Krok 5
Zalejeme vaječnou zmesou a ihneď posypeme syrom. Znížte teplotu na strednú úroveň varte, jemne pohybujte vaječnou hmotou tak, aby tekutina kvapkala na miesto, kde sú všetky kusy, 2 minúty. Znížte teplo na minimum.
Krok 6
Boky panvice polejeme zvyšným rozpusteným maslom, aby maslo pretieklo pod omeletu. Prikryjeme pokrievkou a varíme ďalšie 3 minúty. Okoreníme a podávame na nahriatych tanieroch.