K receptu
Ide o nízkokalorickú polievku z ovsených vločiek pre tých, ktorí si strážia postavu alebo chcú schudnúť. Aby to bolo vyváženejšie, môžete pridať červenú šošovicu pre extra bielkoviny alebo sladké zemiaky, ak potrebujete vlákninu. Na polievku je lepšie použiť ovsené vločky s dlhou dobou varenia – 10 minút. A aby bolo jedlo nielen aromatické, ale aj pikantné, môžete pridať kurkumu, rascu, bazalku alebo oregano.
zložitosť: priemer Kalórie: 336,40 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 9,75 g / 12,32 g / 46,83VareniePraženieVečeraVečerapolievkaINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 polievková lyžica. l. olivový olej 2 strúčiky cesnaku ½ strednej cibule 1 veľká mrkva 1 liter zeleninového vývaru ½ šálky ovsených vločiek 120 g konzervovaných paradajok nakrájaných na kocky 1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlak soľ čerstvo mleté čierne korenie 1/4 zväzku petržlenovej vňate Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu paradajkovej polievky s ovsenými vločkami pripravte zeleninu na vyprážanie: cibuľu a mrkvu nakrájajte na kocky, cesnak nasekajte. Petržlenovú vňať na ozdobu nasekáme nadrobno.
Krok 2
V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni, pridajte cibuľu, cesnak a mrkvu, premiešajte. Do panvice pridajte olivový olej.
Krok 3
Panvicu prikryjeme pokrievkou, aby sa cibuľa a cesnak nespiekli, ale len zosvetlili, a za občasného miešania varíme na miernom ohni 5-6 minút.
Krok 4
Pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a všetko spolu povarte 3 minúty.
Krok 5
Zalejeme vývarom, pridáme ovsené vločky, čierne korenie a paradajky z konzervy.
Krok 6
Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 10 minút, alebo kým sa ovsené vločky neprevaria a polievka mierne nezhustne.
Krok 7
Odstráňte polievku z ohňa, pridajte čerstvú petržlenovú vňať a podávajte horúcu.
UŽITOČNÉ RADY
Ak polievku necháte do druhého dňa, ovsené vločky napučia a polievka zhustne. Na túto príležitosť si odložte zeleninový vývar na zriedenie polievky.