Paradajky s ricottou, medom a píniovými orieškami

K receptu

V rôznych stredomorských kuchyniach, napríklad v Taliansku či Grécku, majú špeciálne miesto recepty s divokými bylinkami – so žihľavou, žihľavou, púpavou a inými. Na jar sú všetky trhy plné košíkov byliniek, ktoré sa veľmi rýchlo vypredávajú – veď sezóna mladej zelene je veľmi krátka a každý chce dostať svoju porciu vitamínov. Vezmime si príklad z obyvateľov Stredomoria a môžeme si pripomenúť aj naše tradície a poďme do našej vidieckej záhrady. Burina, ktorú považujeme za burinu, sa môže stať súčasťou chutnej večere.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodinaObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsyr ricotta – 150 grnyt – 1 veľký zväzok soli, čerstvo mleté ​​čierne korenie lúpané píniové oriešky – hrsť malých paradajok (Baku) – 12 ks parmezán Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odrežte hornú tretinu paradajok, odstráňte semená a blany. Vnútro paradajok potrieme soľou a obrátime ich reznou stranou nadol na papierové utierky. Orechy smažte na miernom ohni na suchej panvici za potriasania do zlatista, 2-3 minúty. Marhule umyjeme, osušíme, zbavíme stopiek, listy nasekáme nadrobno, zmiešame s ricottou a orechmi, dochutíme soľou a korením. Vzniknutou zmesou naplníme paradajky a posypeme strúhaným parmezánom. Vložte do pekáča a vložte do rúry na 20 minút. potom vyberte paradajky z rúry a nechajte ich vychladnúť. Podávame s toastom z hnedého chleba

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik