Päťminútový ríbezľový džem

Päťminútový ríbezľový džem

Päťminútový ríbezľový džem K receptu

Päťminútový ríbezľový džem sa uvarí rýchlo, stačí päť minút, aby bol hotový. Ale je tu jedna dôležitá podmienka: bobule musia byť vytriedené, všetky pokazené a pokrčené musia byť odstránené. Či odstrániť stopku alebo nie, je vecou vkusu. Sušený kvet môžete orezať nožnicami. To nijak zvlášť neovplyvní kvalitu hotového džemu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 315,71 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Použité: 0,71 g/0,29 g/76,43VarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU500 g čiernych ríbezlí 500 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Poháre a viečka sterilizujte. Suché.

Krok 2

Roztrieďte bobule, umyte ich, vložte do cedníka a nechajte vodu odtiecť.

Krok 3

Vložte bobule do misky s päťminútovým džemom a zakryte cukrom. Jemne pretrepte, aby sa cukor rovnomerne rozložil. Aby bobule v džeme zostali čo najviac neporušené, v tejto fáze nie je potrebné miešať. Bobule pri zahriatí samé pustia šťavu.

Krok 4

Nádobu s ríbezľami položte na mierny oheň. Bobule sa zahrejú, pustia šťavu a cukor sa postupne rozpustí. Vytvorí sa veľa šťavy, v ktorej budú bobule plávať. To stačí na to, aby sa džem uvaril a nebol tekutý. Do džemu nie je potrebné pridávať vodu!

Krok 5

Džem privedieme do varu a zvýšime teplotu ohrevu. Varte presne 5 minút pri prudkom vare. Jemne premiešajte vareškou alebo lyžicou, pričom dbajte na to, aby sa džem neprilepil na dno. Odoberte všetku penu, ktorá sa vytvorí.

Krok 6

Okamžite odstráňte z tepla a nalejte do pohárov. Aby dóza nepraskla, najskôr do nej nalejte 1-2 lyžice a dózu nechajte zohriať.

Krok 7

Poháre s päťminútovým ríbezľovým džemom uzatvorte viečkami a odložte na suché a tmavé miesto.

UŽITOČNÉ RADY

Čím kratšia je tepelná úprava, tým viac vitamínov v bobuliach zostane. V tomto džeme je veľa cukru, ktorý však plní úlohu konzervačnej látky, preto netreba zanedbávať jeho množstvo. Džem sa môže skladovať pri izbovej teplote až 1 rok.

Päťminútový ríbezľový džem môžete ozvláštniť pridaním púčikov klinčekov, škoricových tyčiniek, citrónovej kôry alebo nadrobno nasekaných lístkov mäty pri varení. Citrónová kôra a mäta môžu zostať v džeme, ale bude potrebné odstrániť klinčeky a škoricu. Ľahšie to urobíte, ak ich ponoríte do sirupu zabalené v čistej gáze.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik