K receptu
Jednoduché, chutné a zdravé jedlo. Morský vlk obsahuje Omega-3 mastné kyseliny, vitamín B12 a bielkoviny. Priaznivo pôsobí na štítnu žľazu, nervový a tráviaci systém, pokožku, je antioxidantom, reguluje hladinu cukru v krvi. Paradajky sú bohaté na vitamíny C, K a draslík. Obsahujú tiež silný antioxidant – lykopén, ktorý znižuje riziko rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení. Pečením je pokrm ešte zdravší, pretože nevznikajú žiadne škodlivé karcinogény, používa sa minimálne množstvo oleja alebo môžete pokrm pripraviť úplne bez oleja.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 40 min Pridať. čas: 8 hodínRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmrazený morský vlk (bez hlavy) 800 g paradajok 4 – 5 ks korenia na ryby 1 ČL čerstvo mletého čierneho korenia soľ rastlinného oleja 3 ČL sušeného tymiánu 1 ČL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zmrazeného morského vlka vyberte z mrazničky a rozmrazte v chladničke. Ak nie je vyčistený, vyčistite ho a odstráňte rebrá. Ostriež umyte a osušte.
Krok 2
Posypte morského vlka korením na ryby, soľou a korením, nalejte 2 lyžičky. rastlinný olej a nechajte stáť 10 minút.
Krok 3
Paradajky umyjeme, osušíme, nakrájame na kolieska.
Krok 4
Zapekaciu misu vymastíme zvyšným rastlinným olejom. Na dno položte hrnček s paradajkami.
Krok 5
Na paradajky položte morského vlka a naň plátky paradajok. Posypeme sušeným tymianom. Nádobu s nádobou vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov na 25 – 30 minút.
Krok 6
Hotové jedlo vyberte z rúry.
Krok 7
Upečeného morského vlka rozdeľte na porcie a neďaleko položte hrnčeky pečených paradajok. Podávajte jedlo na stôl. Dobrú chuť!