K receptu
Táto polievka je výborná svojou rýchlosťou prípravy, stačí 20 minút a polievka je hotová z dózy. Túto polievku môžeme podávať so sendvičmi z chleba Borodino s údenou bravčovou masťou nakrájanou na tenké plátky a čerstvými uhorkami.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVarenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 plechovka (400 g) červená fazuľa 1 veľká cibuľa 1 lyžička. semienka rasce 4 strúčiky cesnaku 3 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej 1 polievková lyžica. l. mletá sladká paprika 1 lyžička. kurkuma 400 g pasírovaných paradajok (passata) soľ 1 konzerva (400 g) biela fazuľa 1 konzerva (400 g) hrášok čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky fazule a cícer sceďte v cedníku a podľa potreby prepláchnite filtrovanou vodou.
Krok 2
Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme.
Krok 3
V hrnci s hrubým dnom opražíme na oleji cibuľku a rascu 5 minút. Pridajte cesnak, povarte 1 minútu, pridajte soľ, korenie, papriku a kurkumu, prilejte passatu, premiešajte, priveďte do varu.
Krok 4
Pridajte všetky strukoviny, znova priveďte do varu, povarte 5-7 minút. Posypeme nasekanými bylinkami.