Pollock v pomalom hrnci

K receptu

Keď chcete svojej rodine dopriať chutné a zdravé ryby, uvarte si pollock v pomalom hrnci. Dobré na ňom je, že sa dá vždy nájsť na pultoch obchodov. Ryba má veľa priaznivcov nielen u nás, ale aj v zahraničí, kde sa jej nehovorí inak ako „chlieb z hlbín mora“. Pollockové jedlá boli obľúbené nielen v sovietskych jedálňach, ale aj v elitných reštauráciách po celom svete. S príchodom zázračného zariadenia – multivarkára je to ešte jednoduchšie! Pri tomto spôsobe tepelnej úpravy sa zachová maximum vitamínov, jedlo sa nepripáli a celý proces vám nebude robiť veľké problémy. Stačí pripraviť rybu a nakrájať zeleninu, všetko rozložiť vo vrstvách a potom dusiť na miernom ohni, kým sa neuvarí. Pre pikantnú chuť odporúčame pridať do jedla feferónku. Ak to však budú jesť deti, môžete túto zložku vynechať. Ako príloha k tresky sa podávajú zemiaky, ryža alebo čerstvá zelenina.

zložitosť: ľahko Kalórie: 542,48 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 43,93 g/27,49 g/40,68Hlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIEfilé z tresky – 500 g červená cibuľa – 1 ks mrkva – 0,5 ks bobkový list – 6 ks konzervované paradajky – 250 g rastlinný olej – 50 ml cukor – 20 g soľ podľa chuti Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Všetky suroviny na varenie Pollock v pomalom hrnci pripravíme podľa zoznamu. Rybie filé opláchnite, osušte papierovými utierkami a odstráňte kosti, ak nejaké existujú. Nakrájajte na kocky so stranou 5 cm.

Krok 2

Pripravte si zeleninu. Cibuľu ošúpeme a potom nakrájame. Mrkvu umyjeme, ošúpeme nožom na zeleninu a nakrájame na kolieska. Papriku umyjeme, zbavíme semienok a dužinu nakrájame na kolieska.

Krok 3

Zapnite pomalý sporák. Na varenie rýb potrebujeme režim „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C. Ak váš multicooker takýto režim nemá, zapnite režim „Stew“.

Krok 4

Do misky multivarkára vložte polovicu pripravenej ryby, potom polovicu zeleniny a 3 bobkové listy. V ďalšej vrstve položte zvyšné ryby, zeleninu a bobkové listy.

Krok 5

Paradajky z konzervy spolu so šťavou pretrieme cez sitko. Pridajte rastlinný olej, cukor, soľ podľa chuti a dôkladne premiešajte, až kým nebude hladká.

Krok 6

Nalejte paradajkovú zmes na ryby a zeleninu. Varte asi 15 minút, alebo kým nebudete počuť signál ukončenia. Podávajte ako samostatné jedlo. Podľa chuti môžete posypať nasekanými bylinkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na varenie tresky v pomalom hrnci ju môžete použiť celú, po oddelení filé. Pri výbere rýb by ste sa nemali zahanbiť jej vzhľadom: skosená kostra s čiernymi šupinami je normou.

MIMOchodom

Pollock rozmrazujte bez spěchu: umiestnite ho na spodnú policu chladničky a potom pri izbovej teplote. Ak rýchlo rozmrazíte pollock v pomalom hrnci, môže byť bez chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik