K receptu
Náš recept na klasické jemne solené uhorky osloví najmä tých, ktorí len začínajú svoju cestu k čestnému titulu „majster prípravy“. Pri príprave takéhoto občerstvenia nie je nič zložité a „dozrievanie“ bude trvať len jeden deň. V recepte používame len ríbezľové a čerešňové listy, ale ak pridáte aj dubáky a koreň chrenu, jemne nasolené uhorky budú pevnejšie a chrumkavejšie. Ak hovoríme o kôpre, potom ako kaša s maslom nepokazí predjedlo. Preto ak chcete, pridajte si toho: recept na klasické jemne solené uhorky to len prospeje!
zložitosť: ľahko Kalórie: 34,05 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 24 hodín Použité: 1,81 g/0,24 g/6,33ruská kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky – 2 kg cesnak – 2 strúčiky listy ríbezlí – 12 ks čerešňové listy – 12 ks kôprové „dáždniky“ – 5–6 ks čierne korenie – 10–12 ks pitná voda – 2-2,5 l hrubá soľ – 3 polievkové lyžice . l. bobkový list – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte uhorky na nakladanie podľa klasického receptu. Za týmto účelom vyberte malé, silné ovocie, umyte tečúcou vodou a dobre osušte na papierových utierkach. Odrežte konce.
Krok 2
Strúčiky cesnaku ošúpeme a nasekáme nahrubo. Umyte listy ríbezlí a čerešní, ako aj „dáždniky“ kôpru a dobre ich osušte a rozložte ich na papierové utierky.
Krok 3
Sterilizujte nádobu na nakladanie uhoriek akýmkoľvek známym spôsobom. Na spodok položte 2 listy čerešní a ríbezlí, niekoľko zrniek korenia, „dáždnik“ kôpru a trochu cesnaku.
Krok 4
Pripravte soľanku na uhorky. Nalejte vodu do panvice. Pridajte soľ a bobkový list. Priveďte do varu. Varte 5 minút, odstráňte z tepla a nechajte mierne vychladnúť.
Krok 5
Pripravené uhorky ukladáme do pohára vo vrstvách, preložíme zvyšnými listami čerešní a ríbezlí, kôprom, cesnakom a korením. Navrchu prikryte kôprom „dáždnikmi“.
Krok 6
Uhorky naplníme nálevom takmer po okraj zaváracieho pohára. Necháme vychladnúť, prikryjeme plastovým viečkom a odložíme na chladné miesto. Asi za 24 hodín budú jemne nasolené uhorky hotové.
UŽITOČNÉ RADY
Pripravené klasické jemne nasolené uhorky môžete skladovať v chladničke v dóze uzavretej plastovým viečkom. Majte na pamäti, že po niekoľkých dňoch môžu byť slanšie.
MIMOchodom
Ľahko solené uhorky podľa klasického receptu sú dobré ako v čistej forme, tak aj ako súčasť rôznych šalátov, ako aj ako prídavok k zemiakom alebo mäsu.